De luni, si BCR va da credite pentru „Prima Casa”

De: Marian Andrei / 31.07.2009, 10:17
De luni, si BCR va da credite pentru
Incepand de luni, clientii BCR pot depune solicitarile de imprumuturi pentru programul "Prima Casa"

Incepand de luni, clientii BCR pot depune solicitarile de imprumuturi pentru programul "Prima Casa", in contextul in care banca a semnat ieri conventia cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru programul "Prima Casa".

Plafonul creditelor care vor fi acordate de BCR este de 308 milioane de euro.

"Clientii pot depune la BCR solicitarile de credit si documentatia aferenta incepand de luni, 3 august. Creditul BCR Prima Casa este primit cu deosebit interes, iar peste 10.000 de persoane si-au exprimat pana acum intentia de a-si achizitiona o locuinta cu ajutorul unui credit ipotecar «Prima Casa»", a informat institutia, printr-un comunicat.

Nivelul de dobanda pentru imprumuturi este EURIBOR la trei luni plus 3,8 puncte procentuale. Mai exista un comision de acordare de 0,5% aplicat la valoarea creditului si un comision de evaluare de 300 de lei plus TVA, ambele percepute o singura data.

In functie de profilul de risc al fiecarui solicitant, banca accepta pana la patru coplatitori.

Potrivit legii, clientul mai are de achitat un comision de gestiune de 0,37% al FGCIMM din valoarea creditului aprobat. Comisionul de gestiune se va plati catre FGCIMM in fiecare an si va fi calculat la valoarea soldului garantiei creditului de la finele anului precedent.

Citeste mai multe detalii  la Mediafax.

Â