De pe campul de lupta

Apropo.ro / 14.12.2005, 15:33
De pe campul de lupta
Cei de la Fiat sunt recunoscuti mai mult pentru masini "mici si dragalase", doua epitete care nu au vreo legatura aparenta cu acest monstru cu tractiune integrala. Bazat pe Iveco LMV (Light Multirole Vehicle) - noua alegere in materie de vehicule multifunctionale a armatei britanice

Cei de la Fiat sunt recunoscuti mai mult pentru masini „mici si dragalase”, doua epitete care nu au vreo legatura aparenta cu acest monstru cu tractiune integrala.

Bazat pe Iveco LMV (Light Multirole Vehicle) – noua alegere in materie de vehicule multifunctionale a armatei britanice si italiene (deocamdata) – conceptul Fiat Oltre arata ca un Hummer ce a stat prea mult in garajul celor de la West Coast Customs.

Masina sta pe „croame” de 26 de inci, „incaltate” (in mod ciudat) cu niste anvelope Pirelli Scorpion Zero din clasa de viteza „V” – adica pot mult mai mult decat cei 130 km/h promisi de Fiat Oltre.

Garda la sol de 50 cm asigura totusi niste unghiuri de trecere demne de un off-road de „rock-climbing”. Motorul este un turbodiesel Common Rail din generatia Iveco F1C ce produce 185 CP si 456 Nm dintr-o capacitate de 3 litri.

Pe langa sistemele audio-video furnizate de Alpine si scaunele de la Sabelt, Oltre mai impresioneaza cu greutatea totala de 7 (sapte) tone. Serenity now!

BBC Top Gear Romania

Tags: