De Sarbatori, Bucurestiul va fi luminat de milioane de beculete multicolore

Apropo.ro / 17.11.2011, 17:40
De Sarbatori, Bucurestiul va fi luminat de milioane de beculete multicolore
La data de 4 decembrie 2011 se vor aprinde 2,6 milioane de luminite multicolore ce vor impodobi Capitala. Anul acesta se vor folosi si holograme.

Municipalitatea impodobeste, si anul acesta, Bucurestiul cu milioane de beculete si luminite ecologice.

Pe langa cele 2,6 milioane de beculete multicolore, Capitala va fi impodobita cu mai multe tipuri de holograme ce au ca tema sarbatorile de iarna.

Acestea vor fi proiectate pe Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primariei Bucuresti, Cercul Militar National, Universitatea de Arhitectura, dar si Piata Roma, situata la intrarea in Centrul Istoric (strada Lipscani).

luminite sarbatori 2011

Proiectiile de tip holograma au costuri mult mai mici, in comparatie cu sistemul clasic de iluminat ornamental. Edilii au preferat acest mod de iluminare a orasului pentru a proteja cladirile vechi si de patrimoniu.

Zona fantanii de la Piata Universitatii si bulevardul Unirii vor fi iluminate discret, cu leduri ecologice si cu proiectii de tip holograma, care sa scoata in evidenta conturul cladirilor din zona centrala.

Pe stalpii de pe marile bulevarde au aparut deja ghirlande sub forma de clopote sau diferite forme geometrice, iar din copaci curg spre pamant siraguri de leduri.

Toate instalatiile vor avea beculete de tip led, ecologice, si se vor intinde pe 21,3 kilometri lungime, intre: Podul Mihai Voda (Piata Natiunile Unite), Piata Operei, Piata Constitutiei, intrarile in Centrul Istoric dinspre Bd. I.C.Bratianu, Piata George Enescu, Bd. Tineretului, Sos. Bucuresti-Ploiesti, Calea Dorobantilor, Piata Presei Libere, Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Bd. Kiseleff, Bd. Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Calea Victoriei, Piata Victoriei, Bd. Dacia, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Lascar Catargiu, Piata Romana, Piata Universitatii, Bd. Unirii, Piata Unirii, Bd. Magheru. Bd. N. Balcescu, Bd.I.C. Bratianu.

„Am demarat pe 1 noiembrie montarea instalatiilor, adica mai devreme decat de obicei. Pentru inceput, punem luminite pentru Sarbatori pe axa Sos. Kiseleff-Bd. Aviatorilor-Arcul de Triumf-Piata Presei Libere-DN 1 Sos Bucuresti-Ploiesti, pana la Fantana Miorita”, a declarat Silvian Serbanescu, purtatorul de cuvant al societatii Luxten care monteaza ghirlandele.