De unde își are denumirea orașul Los Angeles

De: Carmen Ulian / 18.01.2015, 18:00
De unde își are denumirea orașul Los Angeles
Los Angeles este al doilea cel mai populat oraș din SUA, după New York. În vremurile străvechi nimeni nu s-ar fi gândit că va deveni celebru într-o zi.

Primii străini care au venit în Los Angeles au fost Gaspar de Portola și un grup de exploratori și misionari spanioli. Pe data de 2 august 1769 au campat de-a lungul râului numit El Rio de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles de Porciuncula („Râul Domnișei noastre, Regina Îngerilor de Porciuncula”).

Doi ani mai târziu, franciscanii au fondat misiunea San Gabriel, al 14 km nord est. Până în septembrie 1781, era Los Angeles fondat formal de guvernatorul spaniol al Californiei, Felipe de Neve.

Cu ajutorul preoților din misiunea San Gabriel, Neve a stabilit o așezare formată din 11 femei și 22 de copii și a numit-o El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles („Orașul Domniței noastre, Regina Îngerilor”).

Orașul nu era prea mare până când California să facă parte din Statele Unite în 1848, după Războiul Mexican. Populația lui era atunci de 1.500 de persoane. Curând erau ferme de portocali, grapefruit, lămâi, alune, avocado și struguri în jurul orașului.