De unde vin negii?

De: Carmen Ulian / 30.03.2015, 20:00
De unde vin negii?
Majoritatea oamenilor au doar presupuneri în privința negilor.

Ei cred că, dacă atingi broaște râioase, îți apar negi. Sau că ei se transmit de la anumite animale la om.

Toate acestea sunt doar mituri. Nu poți lua negi de la broaște râioase, chiar dacă ele, câinii sălbatici și vitele au râie. Ele nu îți transmit negi.

Negii sunt cauzați de un virus de dimensiuni foarte mici. El poate fi luat dacă intri în contact cu alții care îl poartă.

Un neg este, de obicei, o zonă ușor umflată a pielii, care are o consistență dură, cu un aspect de sâmburi la suprafață. Negii sunt cauzați de viruși, deci se împrăștie pe piele prin scărpinare. De aceea, uneori oamenii au negi în cantități mari.

Majoritatea negilor dispar după un an sau doi. Însă, nu există nicio garanție că nu se vor înmulți sau nu vor dura mai mult de atât. De aceea, specialiștii recomandă vizita la un dermatolog.

Atunci când vrea să trateze un pacient de negi, medicul apelează, de obicei, la un medicament local sau pot injecta anumite substanțe în fiecare neg. Atunci când se exercită o presiune constantă asupra unui neg, cum ar fi în cazul palmelor sau a tălpilor, problema devine mai gravă. Negul se poate întări și vei fi nevoit să îl elimini.