De Valentine’s Day, Jorge joacă rolul principal în musicalul “Romeo şi Julieta” de la Operetă

Apropo.ro / 05.02.2015, 12:28
De Valentine’s Day, Jorge joacă rolul principal în musicalul “Romeo şi Julieta” de la Operetă
Jorge revine pe scena Teatrului de Operetă Ion Dacian în rolul lui Romeo din celebrul musical “Romeo şi Julieta”. Producţia, lansată în 2009 şi premiată ca fiind musicalul anului la vremea respectivă, va fi pusă în scena în dată de 14 şi 15 februarie.
Artistul repetă intens în această perioadă pentru că reprezentaţia să fie impecabilă, cel puţin la nivelul celei de acum cinci ani pentru care a fost lăudat de criticii de artă. La acea vreme, aceştia îl descriau pe Jorge ca fiind o “revelaţie”.
 
“Jorge are o voce profundă, cu un ambitus cutremurător, epatând prin naturaleţe şi jovialitate, sau prin tragism, atunci când îşi cântă singurătatea şi presentimentul morţii”, notau aceştia.
 
 
Musicalul Romeo şi Julieta are la baza opera scrisă de William Shakespeare, a cărei acţiune este însă adaptată prezentului şi pusă în scenă pe ritmuri de pop-rock, cu versuri accesibile tinerilor de azi şi descrisă de regizorul sau, Gerard Presgurvic, drept “cea mai romantică şi tragică piesă din istoria literaturii”.
 
În 2009 rolul Julietei a fost interpretat de Simona Nae, iar, pentru reprezentaţiile din 2015, este jucat de Diana Nitu (14 februarie) şi Cristina Bleadura (15 februarie).
 
 
În distribuţia musicalului mai fac parte şi actorii Adrian Nour (Benvolio), Filip Ristovschi (Mercutio), Ernest Fazekas (Tybalt), Orest Paslariu (Capulet), Florin Budnaru (Pariş), Daniel Iordachioaie (Prinţ).
 
 
Spectacolele au loc la Sala Operetă a Teatrului de Operetă şi Musical Ion Dacian.