De Ziua Pamantului, incepe lupta impotriva poluarii!

Apropo.ro / 22.04.2009, 12:15
De Ziua Pamantului, incepe lupta impotriva poluarii!
Din anul 1970, Ziua Pamantului se sarbatoreste pe 22 aprilie si nu presupune o actiune simbolica.

Ziua Pamantului nu trebuie confundata cu Ora Pamantului, care presupune o actiune simbolica, asa cum este stinsul luminilor.

Ziua Pamantului se sarbatoreste anual, pe 22 aprilie, incepand cu 1970, si are un rol foarte important in mediatizarea problemelor climatice ale Globului.

Aceasta zi importanta a dat nastere si unei organizatii, Earth Day Organization, avand filiale in peste 170 de tari. 

Poluarea mediului afecteaza sanatatea majoritatii oamenilor, milioane de copii si adulti din lumea intreaga suferind de boli provocate de lipsa resurselor elementare (apa potabila, aer curat, hrana sanatoasa, conditii igienice de viata).

In Romania, Ziua Pamantului este sarbatorita fie separat, fie in cadrul unor manifestari de lunga durata (ex. Zilele Primaverii). In Cluj, Turda, Suceava, Targu Mures si Miercurea Ciuc se desfasoara o serie de activitati pe aceasta tema, intre care demonstratii practice de transport ecologic si igienizari, concursuri, prezentari de filme, campanii de curatenie, expozitii cu tematica ecologica etc.

Cei interesati sa sarbatoreasca Ziua Pamantului se pot inscrie in reteaua internationala (Earth Day Network) care incearca sa ofere participantilor atat posibilitatea de a organiza actiuni comune, cat si materiale si oportunitati de educatie ecologica. Pentru a te inscrie, poti folosi formularele de inregistrare accesand www.earthday.net.

Ziua Pamantului 2009

 

Ora Pamantului 2009

Â