De ziua sa, Fuego a primit titlul de Artist al Poporului în Republica Moldova

Apropo.ro / 27.08.2012, 11:30
Paul Surugiu (Fuego, pe numele de scenă) a primit titlul de Artist al Poporului în Republica Moldova, de ziua lui, pe 23 august.

Fuego a primit titlul onorific din mâinile președintelui țării Republicii Moldova Nicolae Timofti.

Titlul acordat lui Fuego, 36 de ani, înseamnă „înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție la promovarea valorilor culturale naționale”.

Fuego

Titlul îi va fi înmânat oficial de Presedinte în luna octombrie, pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, cu ocazia spectacolului jubiliar „Destin” ocazionat de împlinirea a 10 ani de cântec pe scenele din Basarabia.

Cu această distinctie, artistul român se alătură marilor artiști din Republica Moldova distinși cu titlul de Artist al Poporului, printre care se numară: Ion Surceanu, Zinaida Julea, Olga Ciolacu, Nicolae Sulac, Sofia Rotaru sau Nicolae Botgros, veritabile valori ale culturii din Republica Moldova.

Sunt onorat de distincția acordată de Președintele Republicii Moldova, un mare iubitor de cultură, de artă si de artiști, căruia îi mulțumesc pentru bucuria unei clipe pe care nu-mi închipuiam s-o trăiesc vreodată. Mă bucur că am prilejul să dedic această distincție memoriei marelui poet Grigore Vieru, cel care mi-a influențat în bine, destinul meu de artist. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru iubirea copleșitoare cu care mă răsplătește clipă de clipă, pentru visele pe care mi le-a împlinit, pentru fiecare bucurie trăită pe acest pământ. ?i mulțumesc publicului din România și din Republica Moldova pentru prețuire și vă asigur că îmi voi dedica viața muzicii!„, a declarat Fuego.

Fuego

Artistul a lansat până în prezent 23 de albume, a fost recompensat pentru vânzări record cu 5 Discuri de Aur, un Disc de Platină și a fost nominalizat de 5 ori la titlul de „Cel mai iubit artist al anului2, în sondajul national „Zece pentru România”.

În prezent, Fuego pregătește spectacolul „Scrisoare din Basarabia”, ce va avea loc pe scena Sălii Palatului din București, pe 16 noiembrie, precum și un album, alături de compozitorul Jolt Kerestely, cu 15 piese de dragoste noi, pe texte semnate de Carmen Aldea Vlad și Marian Stere.