De ziua sa, Regele Mihai a fost sărbătorit de mai multe case regale (poze)

Apropo.ro / 26.10.2011, 13:59
De ziua sa, Regele Mihai a fost sărbătorit de mai multe case regale (poze)
Aseară, la spectacolul de la Opera Naţională Bucureşti, dedicat zilei de naştere a Regelui Mihai, au participat în număr mare personalităţi din mai multe domenii, care au defilat pe covorul roşu.

O mulţime de aproximativ 500 de oameni s-a adunat în faţa Operei bucureştene înaintea spectacolului de gală de ziua Regelui, urmărind defilarea pe covorul roşu a reprezentanţilor mai multor case regale europene, politicienilor autohtoni, membrilor corpului diplomatic şi altor personalităţi.

La apariţia unor capete încoronate, cei prezenţi au scandat „Vive le roi!”, iar apariţia unor politicieni ca Petre Roman şi Călin Popescu Tăriceanu a fost, de asemenea, salutată entuziast.
Printre cei care au venit la spectacol s-au mai numărat Ion Iliescu, Mircea Geoană, Adrian Năstase, Victor Ciorbea, Theodor Paleologu, Ion Caramitru, Ivan Patzaichin, Gabriela Szabo, Ilie Năstase şi Doina Levintza.

Principesa Margareta şi Principele Radu au fost întâmpinaţi cu aplauze puternice şi strigăte, iar sosirea Regelui a fost salutată cu scandări ale numelui acestuia, timp de minute în şir, continuând şi după intrarea lui Mihai I în clădirea Operei.
Lumea a putut vedea apoi pe două plasme de mari dimensiuni spectacolul de circa o oră şi jumătate, oferit de soprana Nelly Miricioiu şi tenorii Vlad Miriţă şi Teodor Ilincăi, cu participarea Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti şi a Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale. Pe lângă ariile celebre de operă, concertul a inclus piese ca „Luarea Plevnei”, „Marşul Carol I” şi, la final, „Imnul Regal”, pe care cei din sală l-au ascultat în picioare, unii având în mână tricoloruri cu însemnele regale.
La final, invitaţii Regelui i-au cântat acestuia „La mulţi ani!” şi l-au aplaudat îndelung.