Debut Blu-ray in PC-uri

Apropo.ro / 23.06.2006, 17:33
Debut Blu-ray in PC-uri
Cum era de asteptat, primii care lanseaza computere cu unitati optice Blu-ray incorporate sunt cei de la Sony, prim-promotori al formatului cu pricina. Avem de-a face cu seria de notebook-uri AR Premium si desktop-urile tip media center din gama RC. Primii care se bucura de minunile astea

Cum era de asteptat, primii care lanseaza computere cu unitati optice Blu-ray incorporate sunt cei de la Sony, prim-promotori al formatului cu pricina. Avem de-a face cu seria de notebook-uri AR Premium si desktop-urile tip media center din gama RC. Primii care se bucura de minunile astea sunt, evident, micutii cu ochi tuguiati.

Modelul portabil VGN-AR190G cu drive Blu-ray (compatibil insa si cu mediile de stocare clasice – CD si DVD) va costa aproximativ dublu fata de varianta in configuratie standard. Echipat cu tot ce se poate mai bun, adica procesor Intel Core Duo T2500, RAM la 1GB, doua hard disk-uri a cate 100GB cu tehnologie RAID 0 si placa grafica GeForce 7600GT, nu vedem cum ar putea sa dezamageasca pe cineva.

Atuurile de supercentru portabil de entertainment devin si mai clare daca adaugam: conectivitate HDMI, ecran de inalta rezolutie (1.920×1.200 pixeli) cu diagonala de 17 inci, camera si microfon integrate pentru videoconferinta pe Internet, tuner NTSC (standard TV clasic utilizat in Japonia si Statele Unite) si sistem de operare Microsoft Media Center Edition 2005. De pe la mijlocul verii va fi disponibil online de la www.sonystyle.com. Pre]ul: vreo 3.500 USD.

Primele desktop-uri Vaio cu recorder Blu-ray au ca pret de start suma de 2.300 USD si configuratii serioase, axate pe ideea de Media Center PC. Specificatiile modelului RC72, varf de serie de altfel, arata cam asa: procesor cu doua nuclee Intel Pentium D960 (3,6GHz), pana la 3GB – memorie RAM, NVIDIA GeForce 7600GT, display de 20 sau 23 de inci (rezolutie de 1.680×1.050 sau 1.920×1.200 pixeli) legat la PC prin conexiune digitala DVI, patru hard disk-uri SATA de 500GB – spatiu destul pentru inregistrarea emisiunilor TV la calitate deosebita de pe tunerul TV integrat (analogic sau digital). Datele culese de noi s-ar putea sa se adreseze doar japonezilor, primii cu acces la aceste computere puternice, de la jumatatea lunii iunie.

www.sony.com