Debut nefavorabil

Apropo.ro / 05.12.2001, 10:39
Debut nefavorabil
Echipa nationala de handbl a României a început printr-o înfrîngere Campionatul Mondial din Italia, 25-29 cu Spania Reprezentativa de handbal a României a debutat cu stîngul la Campionatul Mondial care se disputa în aceste zile în Italia. Evoluînd în fata Spaniei, la Merano, elevele lui


Echipa nationala de handbl a României a început printr-o înfrîngere Campionatul Mondial din Italia, 25-29 cu Spania

Reprezentativa de handbal a României a debutat cu stîngul la Campionatul Mondial care se disputa în aceste zile în Italia. Evoluînd în fata Spaniei, la Merano, elevele lui Dumitru Musi au fost învinse cu 29-25 de reprezentativa iberica, aceeasi de care echipa noastra trecuse cu 23-19 acum 11 zile la Trofeul Carpati de la Cluj.

Cu o aparare mobila, la 11 metri de propria poarta, Spania a cîstigat meciul bazîndu-se practic pe doua jucatoare foarte puternice, Natalia Morskova, interul stînga, autoare a nu mai putin de 17 goluri, si centrul Montserrat Puche, mintea limpede din tabara adversarelor.

Româncele au început crispat întîlnirea si au terminat în genunchi prima repriza, cu un pasiv de 6 goluri (10-16). Hutupan si Kerekes, portarii echipei noastre, avînd în fata o aparare rarefiata si ezitanta, nu au putut para decît patru aruncari ale spaniolelor.

Dupa pauza, jucatoarele române au pornit mai bine, reusind sa se apropie la doua goluri diferenta în doar 6 minute, 15-17. Socotind si cele doua aruncari de la 7 metri ratate incredibil de Amariei si Gogîrla în acelasi interval de timp, se poate spune ca România ar fi putut echilibra decisiv balanta acestui meci.

Nu a fost asa, dupa iesirea din teren a Stelutei Luca, accidentata la genunchiul stîng, apararea nu a mai facut fata asaltului declansat de Morskova si locotenentii ei. Rusoaica în vîrsta de 35 de ani, campioana mondiala cu echipa URSS în 1986, a fost de neoprit în ciuda faptului ca i s-a aplicat un marcaj om la om.

Ultimele minute ne-au zapacit de tot, nemaiexistînd în tabara româna nici dorinta de a limita diferenta. Astazi vom întîlni Angola, echipa care si-a aratat deja ieri coltii, în fata campioanei europene, Ungaria, la care a pierdut doar cu 22-23.
Sursa:www.prosport.ro