Decapitare in public, in Arabia Saudita (Video +18)

De: Dragos Tanase / 31.10.2011, 18:25
Decapitare in public, in Arabia Saudita (Video +18)
Incidentul a avut loc anul acesta, pe 20 septembrie, dar autoritatile din Arabia Saudita au facut publice abia acum imaginile cu executia.

Barbatul decapitat in public in fata a zeci de privitori, Abdul Hamid al-Fakki, era considerat vrajitor, deoarece a incercat sa introduca in Arabia Saudita patru litri de sange de tigru.

Judecatorii au considerat ca sangele urma sa fie folosit pentru acte de vrajitorie, fapta aspru pedepsita in aceasta tara, astfel ca in doar 10 minute l-au si condamnat la moarte.

Pe langa vrajitorie, si violul, crimele, jaful armat sau traficul de droguri se numara printre infractiunile pasibile de pedeapsa cu moartea in Arabia Saudita, tara in care legea islamica se aplica foarte strict.

In perioada ianuarie-octombrie 2011, in Arabia Saudita au fost condamnate si executate, in acest mod, 44 de persoane. In 2009, autoritatile au decapitat 67 de persoane, iar in 2008 au fost 102 cazuri, recordul fiind atins in anul 2007, cu 153 de decapitari.

Regele Abdullah

Regele Abdullah

Totusi, mai sunt unele situatii in care regele Abdullah al Arabiei Saudite mai face si acte de amnistie. De exemplu, unei femei din aceasta tara, care fusese condamnata la 10 lovituri de bici pentru ca a condus, i-a fost anulata pedeaspa in acest fel.