Decapitată în urma unui accident, o femeie a supraviețuit datorită condiției fizice

De: Gabriela Voicu / 07.10.2012, 15:00
Decapitată în urma unui accident, o femeie a supraviețuit datorită condiției fizice
O americancă s-a recuperat ca prin minune după ce în urmă cu un an capul i s-a desprins de coloana vertebrală în urma unui accident de mașină.

Rachel Bailey, în vârstă de 23 de ani, din Arizona, a suferit o „decapitare internă”, așa cum au numit-o medicii, în urma unui accident de mașină petrecut acum un an.

Cu alte cuvinte, capul ei s-a rupt pur și simplu de coloana vertebrală, după impactul puternic. Mașina femeii a fost izbită în plin de alt automobil, în Phoenix, SUA.

Datorită pompierilor, care au ajuns imediat la fața locului și au transportat-o pe Rachel la spital în timp record, ea nu a murit și nici nu a rămas paralizată.

Așa arată Rachel azi

Doctorul care s-a ocupat de cazul tinerei a declarat că sunt foarte puține persoane care supraviețuiesc după un astfel de accident.

Rachel a trecut printr-o operație complicată și a fost ținută în comă o lună. Când s-a trezit, ea nu și-a amintit nimc despre accidentul care aproape că a omorât-o.

Medicii spun că supraviețuirea ei nu a fost un miracol și că totul s-a datorat unui stil de viață disciplinat. Femeia a lucrat ca instructor de fitness înainte de accident, iar mușchii gâtului bine lucrați au împiedicat decapitarea totală.

După ce 40 de doctorii au avut gijă de ea un an, Rachel se simte bine acum.