Decebal Traian Remeș și Avram Mureșan, condamnați la câte trei ani de închisoare cu executare

De: Marian Andrei / 14.02.2012, 13:39
Decebal Traian Remeș și Avram Mureșan, condamnați la câte trei ani de închisoare cu executare
Instanța supremă i-a condamnat azi pe foștii miniștri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeș și Ioan Avram Mureșan, la câte trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzați de fapte de corupție.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, Decebal Traian Remeș este acuzat de trafic de influență, iar Ioan Avram Mureșan de complicitate la cumpărare de influență, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în 13 septembrie 2007 și 23 septembrie 2007, Remeș, în calitate de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ar fi acceptat și primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei și suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureșan.

Banii și produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării unei firme la câștigarea a două licitații publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenței pe care ministrul o avea asupra funcționarilor însărcinați cu derularea procedurilor de achiziție publică, potrivit DNA. În afara de bani și produse alimentare, lui Remeș i s-ar fi oferit și un autoturism de lux marca Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro.

Decebal Traian Remeș și-a dat demisia din funcția de ministru al Agriculturii în 11 octombrie 2007, după ce postul național de televiziune a difuzat imaginile din înregistrarea video a întâlnirii sale cu Ioan Avram Mureșan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeș.