Deces la Hollywood: marele regizor Mike Nichols a murit (Video)

Apropo.ro / 20.11.2014, 16:09
Deces la Hollywood: marele regizor Mike Nichols a murit (Video)
Hollywood Reporter a anunţat în această dimineaţă încetarea din viaţă a marelui regizor Mike Nichols la vârsta de 83 de ani. Regizorul a câstigat premiului Oscar în 1967 cu filmul cult "The Graduate" si a mai fost nominalizat ulterior cu "Working Girl", "Silkwood" si "Who's afraid of Virgina Woolf?"

Anunţul privind decesul regizorului a fost făcut de sotia lui, jurnalista Diane Sawyer, care a precizat ca moartea a survenit în mod natural, neexistând alte cauze la mijloc. Presedintele canalului de televiziune ABC l-a descris cel mai bine pe Mike Nichols:  „A fost cu adevărat un vizionar, câstigând cele mai mari premii în teatru si film, a fost regizor, producător si actor. E unul din puţinii care se pot lăuda cu EGOT – a câstigat un Emmy, un Grammy, un Oscar si un Premiu Tony in timpul vieţii. Nu cunosc pe nimeni care să-si fi iubit mai mult meseria decât a făcut-o Mike.”

Una din cele mai mari realizari din cariera lui Mike Nichols a fost adaptarea pentru marele ecran a piesei lui Tony Kuschner „Îngeri în America”, miniserie transmisă de HBO in Romania în 2003. Pentru acest proiect, regizorul american a fost recompensat cu premiul Emmy. Odihnească-se-n pace!