Decizia NEAȘTEPTATĂ‚ a unei mame-surogat plătite pentru a avorta

De: Gabriela Voicu / 06.03.2013, 15:00
Crystal Kelley este o mamă-surogat care a semnat un contract cu un cuplu din Connecticut, dornic să aibă al patrulea copil. Ce s-a întâmplat, însă, este surprinzător.

Crystal Kelley este o mamă-surogat care a semnat un contract cu un cuplu din Connecticut, dornic să aibă al patrulea copil. Mama-surogat a rămas gravidă prin fertilizare in-vitro și a fost plătita cu 22.000 de dolari pentru a duce sarcina la termen.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

În a cincea lună, însă, Kelley a aflat că sarcina nu se dezvolta normal, fătul având un chist pe creier și probleme grave cu inima, potrivit CNN.

Medicii le-au spus părinților americani că fiica lor va avea nevoie de multe operații după naștere și că ar avea doar 25 % șanse la o viață normală.

Cuplul a decis în cele din urmă că acest copil nu ar trebui să se nască și i-au cerut lui Crystal Kelley să avorteze. În contractul încheiat între cele două părti era precizat că sarcina va fi întreruptă dacă se va întâmpla ceva neplăcut cu fătul. Mama-surogat a refuzat să avorteze, din considerente religioase dar și pentru că a vrut să acorde copilului o șansă la viață.

În acel moment părinții biologici s-au retras și comunicarea directă dintre părți a încetat, mai departe intervenind avocații fiecăreia. Americanii au spus că nu vor să fie părinții fetiței din punct de vedere legal și că nu mai vor să o susțină financiar pe mama-surogat. Ei îi oferiseră inițial femeii 10.000 de dolari pentru a avorta, iar ea le ceruse încă 5.000 de dolari pentru a accepta, dar apoi s-a răzgândit.

În final, bebelușul a venit pe lume în Michigan, unde Kelley a devenit mamă din punct de vedere legal. Din păcate micuța avea probleme grave de sănătate, însă mama-surogat a găsit pe cineva care să o adopte, prin intermediul unor părinți care aveau copii cu dizabilități.

Tatăl biologic al fetiței a renunțat la drepturile părintești (soția lui nu este mama ei biologică), cu condiția ca el și soția sa să poată păstra legătura cu familia adoptivă a copilului.

Ce părere ai despre decizia lui Crystal Kelley? Dar despre cea a părinților biologici ai fetiței?