Deciziile luate de liderii UE la summit-ul de la Bruxelles

De: Pandaru Alin Daniel / 27.10.2011, 09:51
Deciziile luate de liderii UE la summit-ul de la Bruxelles
Liderii europeni au ajuns la un acord privind un amplu plan de lupta impotriva crizei datoriilor statelor din zona euro, la finalul summit-ului de la Bruxelles.

Capacitatea financiara a fondului de urgenta, Facilitatea Europeana pentru Stabilitate Financiara, va fi crescuta la 1.000 de miliarde de euro, a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy la incheierea unui summit european la Bruxelles in noaptea de miercuri spre joi.

Iata ce decizii au luat liderii europeni:

Datoria Greciei va fi redusa cu 100 de miliarde de euro

Datoria greaca va fi redusa cu 100 de miliarde de euro gratie renuntarii de catre banci la aproximativ 50 la suta din creantele lor, a anuntat joi presedintele francez Nicolas Sarkozy, in cadrul unei conferinte de presa.

Acord pentru recapitalizarea bancilor

Uniunea Europeana a ajuns miercuri seara la un acord pentru recapitalizarea bancilor, cu ocazia summitului de la Bruxelles, anunta premierul Poloniei, Donald Tusk.

Tarile din zona euro vor adopta „reguli de aur” bugetare pana la sfarsitul anului 2012

Franta si Germania preconizau, la jumatatea lunii august, ca toate tarile din zona euro sa adopte o regula care sa impuna, prin Constitutie, limite ale datoriilor si deficitului. Germania dispune de un astfel de proiect inca din 2009.

Mai multe detalii despre deciziile luate de liderii europeni la summit-ul de la Bruxelles, pe Mediafax.ro