Declaratia lui Basescu pateaza imaginea magistratilor

Apropo.ro / 08.02.2008, 12:46
Declaratia lui Basescu pateaza imaginea magistratilor
Lidia Barbulescu, spune ca declaratia lui Basescu, ca 25 la suta din magistrati ar proveni din securitate, "aduce o pata deosebita" asupra judecatorilor si procurorilor.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Barbulescu, spune ca declaratia sefului statului, Traian Basescu, referitoare la faptul ca 25 la suta din magistrati ar proveni din fosta securitate "aduce o pata deosebita" asupra judecatorilor si procurorilor.

Prezenta la prezentarea bilantului Curtii de Apel Cluj, Barbulescu s-a declarat surprinsa de declaratia presedintelui si a spus ca seful statului ar fi trebuit sa calculeze mai bine procentul.

"Am crezut ca nu a fost facuta aceasta declaratie. Aduce o pata deosebita asupra judecatorilor si procurorilor. In raport cu verificarile CNSAS facute in 2006-2007, au fost verificati 3.512 judecatori si procurori, iar din 118 cazuri unde existau suspiciuni, doar in 25 a fost vorba de politie politica. Un inginer cum este domnul presedinte trebuia sa calculeze mai bine procentul. Verificarile acestea CSM le-a solicitat din 2001. Din 2004 am solicitat verificari ale celor care au acces la funtii de conducere. Pentru toti membrii CSM s-au primit verificarile de la CNSAS si nimeni nu a facut politie politica", a declarat presedintele CSM.

In opinia lui Barbulescu, afirmatia presedintelui nu a fost fundamentata suficient.

Citeste mai mult la Mediafax