Declaraţie şocantă a lui Ion Ţiriac. Cui vrea să lase toată averea!

De: Nicoleta Nicolae / 07.09.2015, 11:06
Declaraţie şocantă a lui Ion Ţiriac. Cui vrea să lase toată averea!
Ion Ţiriac, cel mai bogat român, a ajuns la vârsta de 76 de ani şi îşi pune problema cui lasă moştenire imensul său imperiu financiar.

Dacă anul trecut, averea lui Ion Ţiriac era evaluată la 1,3 miliarde de euro, în 2015 imperiul financiar al lui Ţiriac a crescut puternic în lichidităţi, după ce le-a vândut italienilor de la UniCredit participaţia sa în banca UniCredit Ţiriac.

Ion Ţiriac a declarat într-un interviu pentru revista Capital că ia în calcul varianta de a lăsa toată averea unor fundaţii.

Întrebat despre nivelul averii sale, Ion Ţiriac a răspuns: „Asta o să vedeţi când îmi număraţi banii şi o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeţi. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea întâmpla să fac altceva. Să las unei fundaţii tot!”, a declarat Ţiriac.

„Lăsând fundaţiilor tot, sper ca aceia care rămân să facă exact treaba cum consider eu să o fac. De altfel, încep deja să fac. Pentru că aici nu am absolut niciun sprijin din niciun punct de vedere, mai mult decât atât, prostia românească se manifestă peste tot. Noi avem pentru diferite segmente banii aceştia de la Bruxelles, şi pentru învăţământ şi pentru şcoli. Imposibil de ajuns la ei, imposibil de făcut”, a mai spus omul de afaceri în interviu.