Dedey şi-a transformat copilăria tristă într-un single de succes!

De: Nicoleta Nicolae / 14.05.2012, 12:02
Dedey şi-a transformat copilăria tristă într-un single de succes!
La doar două săptămâni de la lansarea primului său single, “Clasa a 9-a feat. Mario V”, Dedey a strâns deja peste 50.000 de vizualizări pe YouTube!

După ce a avut o copilărie nu tocmai ca-n basme şi probleme acasă, în familie, la 22 de ani Dedey şi-a luat viaţa în piept şi inima-n dinţi şi şi-a propus să se lanseze în muzică. Dacă mulţi, la început, nu au fost de partea lui şi nu l-au încurajat, iată că după lansarea primului său single, „Clasa a 9-a feat. Mario V”, aceştia şi-au schimbat părerea! Versurile sensibilizează, iar povestea este tristă! Dedey a transformat viaţa lui într-un single care pare să se bucure de succes!

DedeyVideoclipul piesei „Clasa a 9-a”, primul single al albumului de debut, îl are ca invitat pe Mario V (colaborator B.U.G. Mafia, Grasu XXL etc). Este filmat şi montat de Frategrafia, o echipă de tineri din Timişoara. Filmările au avut loc la Sag, jud. Timiş, la o casă bătrânească, o parte în Timişoara într-un apartament şi o parte în Bucureşti, pe stradă. Clipul are o poveste mai delicată, este vorba de viaţa artistului expusă în trei etape, pe cele trei strofe. Dedey a dorit ca piesa să rămână pentru el şi pentru cei apropiaţi, dar producătorul său muzical, Keri, a contrazis acest aspect, dorind ca melodia să fie publică şi să beneficieze de un videoclip, fiind o piesă în care multă lume se regăseşte, fapt care s-a şi adeverit.
Albumul artistului se bazează pe realitatea crudă şi dură pe care o au o parte dintre tinerii din România, având, de altfel, piese sociale dar şi piese de stare. La album, Dedey a lucrat cu Dj Undoo (inginer de sunet, dj) iar ca şi invitaţi cu Mario V, Praetor (Veritasaga), Maerry, Bisc, Dj Undoo pe producţii asigurate de Keri, eTas, Sez, un trio de producători din noul val din Petroşani. Albumul urmează să fie lansat anul acesta, artistul precizând că vor mai exista single-uri până atunci.

De la poliţie în studio!

Născut şi crescut la Petroşani, artistul aflat la început de drum face parte dintr-o familie săracă, are fraţi care nu au aceeaşi taţi şi o mama care se chinuie să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta. Dedey nu îşi cunoaşte tatăl, singurul lui sprijin fiind bunica sa care a murit. Fiind mulţi fraţi acasă, alocaţia lor era privită ca o sursă majoră de venit. In lipsa unui sprijin, pe Dedey n-a avut cine să-l înveţe ce e rău şi ce e bine, iar anturajul era vital şi prostiile pe care le făcea au luat amploare. A avut însă norocul să aibă un prieten bun din copilărie în preajma lui, pe cel care acum îi este producător, Keri, acesta fiind un real sprijin pentru el şi îndemnându-l să facă muzică! Keri l-a adus pe Dedey pe linia de plutire, de la poliţie, în studio, acolo unde îşi exprima neajunsurile, frustrările, ieşind totul o harababură. „Am avut încredere în talentul lui Dedey şi am sperat să-l pot aduce pe linia de plutire. Drumul lui merita deviat pe o cale mai dreaptă. Şi-a spus povestea vieţii lui în versuri şi astfel a ieşit piesa „Clasa a 9-a feat. Mario V”, care are acum peste 50.000 de vizualizări pe YouTube, la doar două săptămâni de la lansare. Acum Dedey lucrează la un album, s-a maturizat muzical şi totodata, a crescut interesul marilor artişti din branşă referitor la povestea şi talentul lui muzical”, spune Keri, producătorul muzical şi prietenul lui Dedey.

Vezi aici videoclipul pisei „Clasa a 9-a”, cu Dedey feat.Mario V: