Dedicatie pentru Cayenne & Co.

Apropo.ro / 09.01.2004, 13:17
Dedicatie pentru Cayenne & Co.
Porsche Cayenne a dominat segmentul SUV-urilor supersport in lipsa de concurenti. Pana acum. Land Rover propune milionarilor o noua interpretare pentru Range Rover: Range Stormer V8. Confirmand asteptarile publicului, Land Rover a prezentat la Detroit primul prototip din istoria

Porsche Cayenne a dominat segmentul SUV-urilor supersport in lipsa de concurenti. Pana acum. Land Rover propune milionarilor o noua interpretare pentru Range Rover: Range Stormer V8.

Confirmand asteptarile publicului, Land Rover a prezentat la Detroit primul prototip din istoria companiei. Asa cum se putea observa si din schita aratata la Frankfurt, profilul agresiv al lui Range Stormer indica noile tendinte in materie de design si tehnologie.

„Range Stormer-ul cu motor V8 supraalimentat lasa sa se intrevada urmatorul concurent pe care il vom introduce in segmentul SUV-urilor superperformante” a declarat Matthew Taylor, directorul executiv Land Rover. „Modelul de serie ce urmeaza sa apara va pastra numeroase elemente estetice si inovatii tehnice de la acest prototip. Range Stormer este conceput ca o masina performanta on-road dar si o referinta in domeniul off-road, asemeni tuturor Land Rover-urilor.”

Lista tehnologiilor prezentate in avampremiera include sistemul „Terrain Response” gratie caruia soferul poate optimiza instantaneu comportamentul masinii in functie de suprafata de rulare. „Terrain Response” foloseste sase programe presetate, de la „dynamic” pana la „deep ruts”, intervenind la nivelul suspensiei, al trenului de rulare, al acceleratiei si al controlului tractiunii. In plus, platforma tehnica de la Range Stormer va sta si la baza altor viitoare modele Land Rover.

Autoshow

Tags: