Delia Antal a tinut tot postul Pastelui!

De: Cătălina Matei / 13.04.2012, 11:09
Delia Antal a tinut tot postul Pastelui!
Actrita si regizoarea filmului “DORA” s-a spovedit la Bucuresti, la Sf. Nectarie, acolo unde s-a rugat pentru sanatatea tatalui ei. Biserica i-a fost recomandata de prietena ei, cantareata Cristina Spatar.

De trei saptamani incoace, actrita Delia Antal a trecut prin mari emotii. Tatal ei este bolnav si a fost operat la Zalau, asa ca actrita a fost nevoita sa vina de urgenta in tara, pentru a fi aproape de parintele sau. Credincioasa din fire, Delia a tinut tot postul Pastelui si s-a spovedit cand a venit la Bucuresti. „Am plecat de la Zalau, de langa tatal meu si am venit pentru 2 zile in Bucuresti, unde am umblat din biserica in biserica sa ma rog pentru sanatatea tatalui meu. Tot aici m-am si spovedit”, povesteste Delia Antal, care datorita prietenei sale, cantareata Cristina Spatar, a descoperit biserica Radu Voda din Bucuresti unde sunt Sfintele Moaste ale Sfantului Nectarie Taumaturgul.

Delia Antal si Cristina Spatar„La recomandarea Cristinei Spatar am mers la Sf. Nectarie, vindecatorul trupului, al tuturor bolilor. In momentele in care am aflat situatia tatalui meu, am cautat pe Google „acatist pentru insanatosire grabnica” si am gasit acatistul Sf. Nectarie, pe care l-am descarcat de pe net. De atunci, in fiecare zi la noi in casa se aude slujba, acatistul Sf. Nectarie merge non stop in casa. I-am povestit Cristinei Spatar despre problemele mele si nu i-a venit sa creada. Ea s-a rugat tot la Sf. Nectarie si a ramas insarcinata cu fetita, dupa multe incercari. Mi-a placut mult aceasta biserica, cand am intrat in ea am simtit o pace si o liniste sufleteasca!”, a mai spus actrita care crede in minuni, pentru ca i s-au mai intamplat cateva in viata, prima chiar cand avea varsta de 18 ani si tot legata de sanatatea tatalui sau.

A intalnit la Bucuresti o fata pe nume Dora, exact cum ea si-ar fi dorit sa o cheme

Delia Antal crede in minuni. Dupa ce a plecat de la biserica din Bucuresti, chiar inainte de a ajunge la aeroport, actrita si regizoarea filmului „DORA” a intalnit o fata care poarta exact numele cartii si al filmului sau. Aceasta tocmai ii povestea ca s-a intors din Israel si s-a oferit sa-i dea mir de la locul nasterii lui Iisus Hristos, pentru a-i duce tatalui sau. „Ironia sortii a facut ca inainte sa merg la aeroport, pentru a ma intoarce la Zalau, am intalnit, printr-o cunostinta comuna, o fata pe nume Dora, exact cum se numesc cartea si filmul meu. De asemenea, pe tatal meu il cheama Dorel, de unde provine de fapt aceasta dorinta de a ma numi Dora, si arta mi-am numit-o tot asa, pentru tatal meu, chiar daca nu a fost un tata model, dar in sufletul meu este tatal perfect si il iubesc cu toata inima. Aceasta domnisoara m-a auzit cand povesteam despre tatal meu si de starea lui de sanatate unei prietene. Ea a intervenit si mi-a spus ca tocmai ce s-a intors din Israel si ca are apa sfintita de la locul nasterii lui Iisus, ulei sfintit, lumanari si pamant sfintit. A fost atat de amabila incat mi-a dat si mie cate putin din toate, inclusiv o iconita pe care am pus-o in perna tatalui meu, care intre timp se simte mai bine!”, mai spune Delia Antal.

Face Pastele la Zalau

Chiar daca a stat in tara mai mult decat si-a propus, pentru a fi alaturi de tatal ei, Delia Antal mai are de facut cateva drumuri, pana la Londra si la Paris, dar se va intoarce de Paste la ea acasa, la Zalau, pentru ca este o traditie pentru ea sa petreaca sarbatorile in familie!

Delia Antal„Ii multumesc lui Dumnezeu, deja tatal meu se simte mult mai bine, o sa petrecem Pastele impreuna, o sa-i dea drumul acasa de la spital si sunt plina de speranta ca s-a intamplat inca o minune. A fost un caz disperat, dar ma rog la Dumnezeu ca in cele din urma sa fie totul in regula”, spune actrita, care are de gand sa gateasca romaneste de Paste, dar si ceva asiatic. „Cu ocazia sarbatorilor de Paste o sa fac impreuna cu mama cozonacii, drobul de miel, ciorba de burta, vinete, o s-o ajut la vopsitul oualelor, dar ii voi surprinde si cu cateva delicatese asiatice, am adus ingredientele de la Londra si abia astept sa ii impresionez. Cu ocazia sarbatorilor, fac tot posibilul sa vin acasa, chiar daca anul acesta in august implinesc 8 ani de cand m-am stabilit la Londra”, a mai adaugat Delia Antal.