Delia Antal nu s-a grăbit să îşi vândă filmul de debut la Berlin!

Apropo.ro / 18.02.2013, 08:00
Delia Antal nu s-a grăbit să îşi vândă filmul de debut la Berlin!
Actriţa şi regizoarea a fost prezentă la Berlinale, unde a studiat cu atenţie piaţa de filme europene.

Delia Antal

„D’ORA” este filmul de debut al Deliei Antal, că actriţă şi regizoare. Ea a produs acest film plecând de la o poveste reală, inspirată din viaţa ei. A muncit mult şi face filme independente, cu buget mic, dar e convinsă că răbdarea şi talentul său îi vor fi cândva răsplătite. Ambiţioasă din fire, Delia Antal nu a pierdut ocazia de a fi prezentă săptămâna trecută la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Acolo a avut un program bine stabilit, întâlniri cu presa de specialitate, dar şi cu potenţiali cumpărători, distribuitori şi oameni din industria filmului. Actriţă şi-a prezentat filmul de debut, „D’ORA”, la distribuitori, dar nu s-a grăbit să îşi vândă producţia, căci deocamdată a studiat cu atenţie piaţa de filme europene. „D’ORA” este cu atât mai aproape de sufletul său, atât din punct de vedere emoţional, pentru că regretatul său tată a jucat în filmul ei de debut, că actriţă şi regizoare, dar şi pentru că este prima sa producţie independenta care i-a dat încredere să meargă mai departe pentru că ştie că visul ei de a ajunge cât mai sus în cariera se va îndeplini!

Dellia Antal

„A fost foarte frumos, dar în acelaşi timp foarte obositor la Piaţa de Filme Europene care a fost în paralel cu Berlinale Film Festival. Este diferit de Cannes, unde atracţia principală este covorul roşu, aici se concentrează totul pe afaceri. Mi-a plăcut cu mult mai mult la Berlin pentru că acolo am avut un program extrem de bine stabilit şi, începând cu ora opt dimineaţa, am avut întâlniri cu alţi producători, potenţiali cumpărători şi investitori în industria cinematografică. Am terminat câteva cursuri importante în domeniul actoriei, am obţinut şi diploma de producător, aşa că mi-am luat rolurile de regizoare, actriţă şi producătoare în serios! Ştiu că prin multă muncă poţi obţine succesul mult dorit!”, spune Delia Antal.

Delia Antal

„Am fost la multe evenimente la Berlin, mi-a făcut plăcere să merg şi la două premiere de filme, dintre care şi unul românesc. „Poziţia copilului” mi-a plăcut în mod special. Este un film cu o poveste universală, simplă, spusă într-o manieră artistică deosebită, un film foarte bun! Am cunoscut foarte mulţi oameni din industria filmului şi sunt în tatonări cu diferiţi distributori pentru „D’ORA”, am grijă mare la cine vând filmul şi cu cine lucrez, pentru că sunt foarte mulţi şarlatani în preajmă! Nu mă grăbesc deloc să vând filmul niciunui distribuitor, vreau, mai întâi, ca şi cumpărătorul să fie atât de entuziasmat de poveste pe cât sunt eu. Să nu uităm că părinţii mei joacă în film şi titlul „D’ORA” vine de la tatăl meu, Dorel, care din păcate ne-a părăsit mult prea devreme, de aceea mă simt obligată să fac tot posibilul să expun filmul meu de debut în modul cel mai bun. Sunt doi ani şi jumătate de muncă grea şi artişti implicaţi care merită să fie distributi şi răsplătiţi pe măsură!”, a ţinut să precizeze actriţa Delia Antal.