Delia şi-a ales cele patru fete care vor intra la duel, la ”X Factor” – FOTO

De: Cristiana Trifu / 27.11.2017, 11:59
Delia şi-a ales cele patru fete care vor intra la duel, la ”X Factor” - FOTO
După o etapă de Bootcamp plină de emoţii şi răsturnări de situaţie, jurata ”X Factor” Delia şi-a ales cele patru fete care vor trece în etapa următoare a concursului, cea a Duelurilor.

Alina Mocanu, a cărei voce a fost comparată de juraţi cu cea a Deliei, a ajuns în Bootcamp cu un sac de emoţii şi o mărturisire sinceră: Îi este teamă de colega ei de grupă, Teodora Sava! ”Mama ştie că dacă o văd emoţionată sau că îi dau lacrimile, mă pierd complet”, a povestit Alina, care le-a promis însă părinţilor că dacă va ajunge în Galele Live, îi va lua şi pe ei alături.  

Dacă în prima jumătate a melodiei Alina a părut puţin dezorientată, pe parcurs aceasta a început să facă impresie cu adevărat în faţa juraţilor, dar mai ales a Deliei, care a lăudat-o şi i-a oferit primul scaun: ”Eu cred că aşa se începe un Bootcamp”.

Geanina Cătălina Mîndrescu a reuşit să treacă de audiţii după ce a smuls cu lejeritate toate voturile juraţilor, spre uşurarea sa, mai ales că aceasta era confirmarea de care avea nevoie pentru a şti că este pe drumul cel bun.

Cu gândul la Galele Live şi dispusă să muncească pentru a-şi câştiga locul acolo, Geanina a intrat pe scenă foarte hotărâtă. Din păcate prestaţia sa nu s-a ridicat la înălţimea celei din audiţii, astfel că Delia nu i-a oferit Geaninei cel de-al doilea scaun disponibil.

Mikayla Kachur, puştoaica de 15 ani care a trăit pe continentul american până de curând, a intrat in Bootcamp fără ukulele, dar cu aceleaşi emoţii mari din audiţii. Cu un accent perfect, o voce uşor de recunoscut şi mulţi admiratori, după ce a apărut prima dată la ”X Factor”, Mikayla a avut parte de o surpriză în plus: tatăl său biologic a început să o sune din nou după o lungă perioadă în care nu şi-au vorbit şi i-a mărturisit cât de mândru este de ea.

”Fără instrumentele mele sunt pierdută”, a mărturisit Mikayla, însă şi-a făcut curaj să intre pe scenă chiar şi fără ele.

Caracterizată de Horia Brenciu drept cel mai ”delicios concurent care a venit vreodată la X Factor”, Mikayla nu a primit nici ea cel de-al doilea scaun din cauza emoţiilor care au făcut-o ca pe alocuri să falseze.

Costina Crăciun, în vârstă de 15 ani, a venit la ”X Factor” din Chişinău şi a păşit temătoare pe scena ”X Factor”, în etapa audiţiilor. Melodia aleasă i-a adus încă cea mai frumoasă reacţie tocmai de la juratul de care se temea cel mai mult. ”Faci o poză cu mine?”, a întrebat-o Carla’s Dreams la finalul prestaţiei sale, convins că aceasta va deveni foarte cunoscută datorită talentului său.

”Am venit doar să cânt, să prind mai mult curaj, iar acum chiar nu am emoţii”, a spus Costina mândră de ea, iar acest lucru s-a văzut în toată prestaţia sa. ”Costina are o tehnică foarte bună, peste care n-am putut să trec”, a spus Delia, oferindu-i cel de-al doilea scaun.

Ana Nica Văcari, de 23 de ani, din Chişinău a terminat un liceu de muzică, apoi s-a mutat în Rusia cu familia pentru ca ea să poată continua studiile la o Universitate de Arte. Deja căsătorită şi susţinută de soţul său pentru a-şi îndeplini acest vis, Ana a fost adusă la concurs chiar de către el. Aceasta după ce la vârsta de 16 ani, participarea la un alt concurs de acest fel nu a decurs chiar aşa cum şi-ar fi dorit Ana, iar de atunci nu a vrut să mai audă de competiţii.

  ”Ca să nu fierbem pe nimeni, DA, vei lua un loc pe scaun!”, i-a spus Delia la finalul melodiei, iar juraţii au fost cu toţii de acord, astfel că al treilea scaun a fost ocupat de Ana Nica Văcari.  

Narcisa Stănescu, o tânără de 17 ani de etnie romă, din neam de căldărari, extrem de frumoasă şi îmbrăcată în  costum tradiţional, cusut cu fir auriu, i-a uimit pe juraţi la audiţii nu doar cu ochii verzi, ci şi cu povestea ei fascinantă de viaţă. Promisă încă de la vârsta de 6 ani, tânăra a crescut împreună cu cel care în urmă cu 8 luni i-a devenit soţ, astfel că, până a venit ziua nunţii, cei doi adolescenţi au ajuns să se îndrăgostească.

Narcisa a cântat relaxată în faţa juraţilor, dar nu a reuşit să îi convingă chiar pe toţi, aşa că a pus şi un pariu, după ce Carla’s Dreams i-a dat un vot negativ. Cei doi au pariat atunci că dacă Narcisa va avea mai multă ”dulceaţă în voce” şi va ajunge în Bootcamp, juratul a promis că îi va pune la dispoziţie studioul profesionist pentru ca aceasta să înregistreze o piesă. Dacă nu, Narcisa îi va face cadou o broboadă tradiţională.

Carla’s Dreams nu a uitat de pariu şi a promis că se va ţine de cuvânt chiar dacă i s-a părut că adolescenta nu şi-a păstrat partea ei de înţelegere, iar Narcisa şi-a dorit să le facă juraţilor câteva cadouri cu semnificaţie. Cei patru au primit fiecare câte un costum tradiţional vechi de mai bine de 70 de ani, toate moştenire de familie. 

În Bootcamp, Narcisa i-a uimit cu o piesă complet neaşteptată pentru ea şi chiar a inclus şi o parte de rap în numărul său, dar din păcate a primit doar încurajarea Deliei de a continua să cânte, nu şi cel de-a patrulea scaun. ”Pe Narcisa Stănescu aş trece-o la categoria părerilor mele de rău. Dacă era anul 2018, iar ea ar fi fost mai bine pregătită, ea ar fi câştigat”, a spus Carla’s Dreams.

Pentru Ioana Teodora Savu, primii 15 ani de viaţă au reprezentat o continuă luptă. Adolescenta din Bucureşti a îndurat multă durere şi chiar un dignostic ce a fost la un pas de a o lăsa imobilizată la pat. Acum, duce o luptă pentru sufletul ei şi vrea să îşi îndeplinească visul de a câştiga ”X Factor”. Intervenţiile eşuate făcute pentru dublă scolioză au fost la un pas de o lăsa imobilizată, astfel că acum, corsetul pe care trebuie să îl poarte zi şi noapte reprezintă un chin, dar şi salvarea sa. Greutăţile prin care ea a trecut au învăţat-o să lupte pentru tot ceea ce are, iar ţelurile fixate de Ioana nu sunt deloc mici sau uşor de cucerit. ”Vreau să continui cu muzica, dar aş vrea să fiu şi doctor. Problema mea de sănătate poate fi tratată doar în străinătate şi mi-aş dori ca şi copiii din România să poată beneficia de tratament acasă”, a explicat Ioana alegerile sale.  Iar dacă pentru admiterea la Medicină este încă prea tânără, Ioana a făcut un pas în plus în drumul său în ”X Factor”.

Alegerea sa de a cânta o melodie a Didei Drăgan i-a adus laudele juraţilor, Ştefan Bănică spunându-i că este o adevărată ”floare rară”, iar Delia i-a oferit fără prea multe ezitări cel de-al patrulea scaun disponibil.

La doar 15 ani, Ioana Mîrţi a reuşit să îi impresioneze pe Delia, Horia Brenciu, Ştefan Bănică şi Carla’s Dreams cu maturitatea reprezentaţiei sale din audiţii. Fiica unui dascăl dintr-un sătuc din Neamţ, Ioana a primit mesaje de încurajare de la o mulţime de localnici înainte de a intra pe scenă. ”Îmi doresc mult să devin o artistă mare şi apreciată şi să îi fac fericiţi pe cei din jurul meu”, a mărturisit aceasta.

Aplaudată în picioare de Delia şi Carla’s Dreams la finalul reprezentaţiei sale, adolescenta de doar 15 ani a primit în mod categoric un scaun, în timp ce Deliei i-a rămas să decidă cine se va ridica. Astfel, printre lacrimi, Ioana Savu s-a ridicat pentru a-i lăsa locul său Ioana Mîrţi.

Teodora Sava,  o adolescentă de doar 15 ani din Piatra Neamţ s-a dedicat muzicii încă din primii ani de viaţă şi nu se vede făcând altceva. De la 4 ani studiază flaut şi pian şi nu se vede făcând altceva, aşa că a luat foarte în serios Bootcamp-ul ”X Factor”.

”Teodora, ai fost impecabilă şi mă bucur enorm că eşti în echipa mea!”, a lăudat-o Delia încercând să îşi dea seama pe cine trebuie să ridice dintre Alina Mocanu, Costina Crăciun, Ana Nica Văcari şi Ioana Mîrţi. În cele din urmă, jurata ”X Factor” a decis, spre şocul celor trei colegi ai săi ca Alina Mocanu să părăsească scena.

În această atmosferă tensionată a intrat apoi pe scenă Isabela Chitoşcă. După ce ani la rând i s-a spus că nu este suficient de talentată pentru a devenit o artistă, juraţii ”X Factor” i-au dat argumentele necesare să continue să cânte. În Bootcamp, însă, Isabelei i s-a reproşat faptul că a avut câteva scăpări nepermise, astfel că aceasta nu a ocupat un scaun salvator.

Francesca Nicolescu, de 14 ani, din Oneşti, a intrat pe scenă la audiţii cu mari emoţii şi i-a rugat pe cei patru să o lase să cânte pentru a se elibera de tensiune. Iar când muzica s-a oprit, Horia Brenciu, Ştefan Bănică jr, Carla’s Dreams şi Delia nu au mai avut multe de spus. ”Cred că de acum nu doar că o să te lăsăm, dar o să te şi rugăm să cânţi”, a râs Carla’s Dreams.

În Bootcamp, Francesca a intrat ultima, când emoţiile sale deja la cote maxime. Mai mult, chiar înainte ca ea să cânte, Delia a revenit asupra deciziei de a o elimina pe Alina Mocanu. Pentru că regulamentul îi permite, jurata şi-a surprins colegii şi i-a cerut Alinei să revină pe un scaun, mai exact pe cel al Anei Nica Văcari.

În această atmosferă şi cu sufletul îngreunat de o pierdere, Francesca a început să cânte. ”Acum câteva zile, doamna profesoară de limba română a decedat. Eu nu am apucat să îmi iau rămas-bun de la ea şi nu am avut curaj să mă duc la înmormântare, aşa că aş vrea să îi dedic această melodie”, a mărturisit copila de 14 ani, care şi-a terminat cântecul într-o ploaie de lacrimi.

Interpretarea sa extrem de emoţionantă şi de sensibilă i-a cucerit pe cei patru juraţi şi a înlăcrimat-o şi pe Delia, care s-a văzut din nou pusă în postura de a alege.

”Eşti probabil singura din această seară care a reuşit să adune toate emoţiile, toţi nervii şi tot stresul şi să le transforme în emoţii scenice. E un lucru foarte rar, iar la vârsta ta mi se pare imposibil”, i-a spus Ştefan Bănică, în timp ce Horia Brenciu a fost de părere că dacă ar fi fost seara finalei, Francesca ar fi fost marea câştigătoare ”X Factor” din acest sezon.

De această dată, Costina Crăciun a fost cea care s-a ridicat de pe scaun pentru a-i face loc Francescăi. ”Eşti o minune de om! Ai cântat plângând, ceea ce este fizic imposibil! A fost fenomenal!”, i-a spus Delia.

Delia a decis să meargă mai departe la Dueluri cu Alina Mocanu, Ioana Mîrţi, Teodora Sava şi Francesca Nicolescu. Astfel, în proba următoare, perechile care se vor duela vor fi următoarele: Alina Mocanu – Teodora Sava şi Ioana Mîrţi – Francesca Nicaolescu.

Delia, Horia Brenciu, Ştefan Bănică jr şi Carla’s Dreams vor alege componenţa perechilor care vor intra apoi la Dueluri, pe 8 decembrie, de la ora 21.15. Astfel, doar jumătate dintre aceştia vor trece în etapa următoare, cea a Galelor Live.

Lor li se adaugă şi un concurent surpriză pe care telespectatorii l-au votat pe parcursul ediţiilor. ”Finalistul publicului” va fi aflat abia în etapa galelor Live, iar dacă acesta este unul dintre cei 8 finalişti, se califică în etapa Galelor următorul clasat.

 

Tags: