Delia şi-a plasat pariurile pentru finala de anul acesta: ”Am senzaţia că pot să câştig X Factor cu tine!”

De: Alexandra Necsoiu / 12.11.2018, 13:35
Delia şi-a plasat pariurile pentru finala de anul acesta: ”Am senzaţia că pot să câştig X Factor cu tine!”
Raluca Răducanu – Fata cu vioara, Cristina Vasopol, Bella Santiago şi Cristian Sanda sunt cei patru concurenţi alături de care Delia a decis, seara trecută, să meargă în etapa Duelurilor şi alături de care crede că ar putea câştiga din nou ”X Factor” anul acesta.

Raisa Bordea, care lucrează ca vânzătoare într-un magazin, a reuşit din nou să îi impresioneze pe juraţii ”X Factor”, după ce a deschis seara de Bootcamp pentru echipa Deliei. ”Eu cred că poţi să fii o poveste frumoasă la ”X Factor”, i-a spus Ştefan Bănică.

Muzician la nivel amator, Raisa a recunoscut că nu se aştepta să ajungă până aici şi cu atât mai mult se bucură de ce i se întâmplă. ”După audiţii am primit păreri împărţite – că i-am emoţionat, doar că şansele mele prin comparaţie cu alţii sunt mici, pentru că sunt oameni foarte bine pregătiţi. Mă bucur că sunt aici, e o surpriză neaşteptată pentru mine”, a povestit Raisa care a reuşit să pară calmă şi stăpână pe ea în faţa juraţilor, chiar dacă doar pe interior.

”Cred că ai dus piesa atât cât ai putut, doar că se simte că vorbim de un amator”, a spus Delia, pusă în dificultate. Jurata a decis însă să îi ofere un scaun Raisei, care s-a prins de şansă cu ambele mâini. ”Chiar dacă mă voi ridica de aici, o voi face cu capul sus, ştiu că vin după mine mulţi oameni extrem de talentaţi”, a spus aceasta.

Simion Caragia s-a aflat pentru a doua oară în Bootcamp şi pentru a doua oară în echipa Deliei. ”Au fost concurenţi mai buni decât mine în acel sezon, dar sunt mai încrezător acum, consider că vin mai pregăti”, a spus Simion, iar melodia ce a urmat a dovedit acest lucru. ”Nu mi se pare cea mai bună piesă pentru această etapă, mi s-a părut segmentat. Materialul este foarte bun, nu spun că a fost rău, dar mi se pare că a fost cel mai prost moment să încerci lucruri noi”, i-a spus Delia şi i-a dat emoţii. ”Mergi şi pune-ţi amprenta şi pe scaun! Hai, măi, era de la sine înţeleles că o să îl aşez”, a spus jurata.

Cristina Vasopol şi-a abţinut cu greu lacrimile după ce înainte de a intra pe scenă a avut parte de o surpriză – un mesaj trimis din tot sufletul de la tatăl său, cel care i-a cultivat pasiunea pentru muzică. ”Mama a fost o prezenţă mai puţin constantă în viaţa mea, ea pleca de acasă, o vedeam o dată la câteva luni”, a spus Cristina, care a putut să se concentreze în cele din urmă şi să adune toate emoţiile în interpretarea sa şi i-a făcut chiar şi pe unii dintre adversarii săi să lăcrimeze. ”Cred că vocea ta este absolut minunată, îşi trebuie nebunia Deliei!”, i-a spus Horia Brenciu. ”În viaţa mea nu am auzit un profesor de canto care să sune aşa, a sunat minunat, alegerea piesei mi se pare spectaculoasă! E nemaipomenit ce ai făcut!”, i-a spus Delia emoţionată profesoarei de canto din Galaţi, care imediat a şi ocupat un scaun.   

Charles Driscoll a ajuns prima dată în România în 2011 şi a început să cânte pe străzile din Centrul Vechi al Capitalei. În câteva zile, acesta a fost chemat să cânte în mai multe baruri din zonă şi a făcut asta timp de trei luni, astfel că s-a întors în ţara noastră încrezător în şansa lui la ”X Factor”, ceea ce s-a văzut. Charles a obţinut cel de-a patrulea scaun disponibil cu o piesă compusă de el special pentru Bootcamp. ”Îl văd ca pe un artist care a venit să ne cânte, nu l-am văzut ca un concurent”, a spus Delia.

Maria Cătălina Adam, probabil cel mai talentat stomatolog din România, nu a reuşit însă să obţină şi un scaun, după ce mentorul său i-a reproşat că, oricât de bună ar fi, nu are voie să greşească în Bootcamp. ”Din păcate, nu am unde să te aşez, nu ar fi corect”, i-a spus Delia.

Cristian Sanda nu a fost nici el ocolit de emoţii, chiar dacă nu este străin de scenă. ”Aplicaţia care îmi contorizează paşii mi-a măsurat 15 kilometri în ziua aceea, din cauza emoţiilor nu aveam stare”, a povestit Cristian, care însă pe scenă a părut în fiecare clipă că este exact în locul potrivit. ”Eu te văd direct în galele live, e clar că ai un scaun!”, i-a mărturisit Delia, care a decis apoi că Raisa este cea îi va ceda locul pe scaun. ”Mi-a plăcut foarte mult Cristian, mi se pare un pericol pentru ceilalţi concurenţi”, a mai spus jurata.

Cu toate emoţiile adunate, italianul Vincenzo Vollaro a reuşit să facă minuni pe scena ”X Factor” şi în Bootcamp, astfel că a reuşit să se aşeze pe scaunul ocupat până atunci de Charles Driscoll. Iar dacă pe Ştefan Bănică şi pe Carla’s Dreams nu i-a cucerit, în ciuda calităţilor sale vocale unanim apreciate, Delia s-a arătat încântată de prestaţia sa. ”El are o calitate majoră în ambitusul imens. La început nu mi-a plăcut, mi s-a părut de festival, în a doua parte l-am simţit! O să stea!”, a anunţat Delia.

Laura Maria Coman, care în afara ”X Factor” a făcut parte din echipa Horia Brenciu, ca backing vocal în trupa sa, a ajuns în Bootcamp în grupul Deliei. ”E un caz în sine acesta cu artistul din backing care vrea să se afirme ca solist, e normal”, a spus Delia. Din păcate, Maria Coman nu a reuşit să rămână în competiţie, după ce toţi cei patru juraţi au mărturisit că deşi calităţile sale sunt de necontestat, momentul său de Bootcamp nu a fost cel mai bun. ”Din păcate nu am să îţi ofer un scaun, îmi pare rău, dar sper că ştii cu ce ai de lucrat de acum”, a spus jurata ”X Factor”.

”Bella Santiago are tot, nu văd cine o poate egala! Îmi place poziţia ei pe scenă şi că arată de parcă nu are cine să o ia de acolo”, a spus Delia după prestaţia din audiţii a artistei, aşa că numărul său din Bootcamp a fost cu atât mai aşteptat. Iar bucuria de a cânta a Bellei nu se lasă deloc umbrită pe scenă de povestea nu la fel de fericită din spatele cortinei. Bella, care are o fetiţă de şapte ani, care trăieşte cu bunica sa în Filipine, cântă în România pentru a le putea trimite acestora bani. ”Eu când eram mică mâncam doar orez cu lapte sau cu soia, acum vreau să le ofer lor totul, pentru că eu nu am avut nimic”, a povestit Bella, care de curând s-a logodit cu iubitul ei. ”Eşti un artist complex, cu o energie foarte bună, eu am senzaţia că pot să câştig X Factor cu tine!”, i-a spus Delia încântată, la finalul prestaţiei sale. Alegerea dificilă a fost aceea de decide să îl ridice de pe scaun pe Simion Caragia, care nici de această dată nu a reuşit să treacă de Bootcamp.

Raluca Răducanu sau ”Fata cu vioara” i-a atras atenţia Deliei datorită pasiunii sale pentru vioară, la care nu a renunţat nici în Boorcamp, ci s-a ajutat de ea pentru o versiune personalizată a melodiei ”Billie Jean” a lui Michael Jackson. Deşi comportamentul său i-a contrariat pe unii juraţi, Delia a mărturisit că e dispusă să îi ierte multe stângăcii datorită calităţilor sale. Astfel, Raluca a primit locul ocupat de Vincenzo Vollaro, care a părăsit scena în lacrimi. ”Frumos om!”, a spus Carla’s Dreams.

Astfel, Delia a decis că în etapa Duelurilor Raluca Răducanu va lupta cu profesoara de canto Cristina Vasopol, iar Bella Santiago cu Cristian Sanda. ”M-am gândit că se vor mobiliza dacă văd în omul cu care se duelează ce nu au ei”, a spus jurata.

Din echipa lui Ştefan Bănică, Malina Ciarnău, Doiniţa Ioniţă, Ioana Bulgaru şi Francesca Hojda sunt cele patru concurente pe care Ştefan Bănică pariază pentru finala ”X Factor” de anul acesta.

Horia Brenciu, juratul care a câştigat sezonul al şaptelea, va fi mentorul Grupurilor, iar Carla’s Dreams va avea de ales patru dintre cei zece băieţi sub 24 de ani.

În fiecare vineri, de la ora 20.00, la Antena 1, fiecare jurat trebuie să aleagă cei mai buni concurenţi şi să îi aşeze pe cele patru scaune pe care aceştia le vor avea la dispoziţie pe scenă. Un concurent nu este însă salvat după ce a fost invitat să ia loc, ci poate fi oricând ridicat dacă mentorul grupei consideră că altcineva a fost mai bun, astfel că tensiunea va fi la cote maxime până în ultima clipă.

 Horia Brenciu. Ştefan Bănică şi Carla’s Dreams vor alege componenţa perechilor care vor intra apoi la Dueluri. Astfel, doar jumătate dintre aceştia vor trece în etapa următoare, cea a Galelor Live.

Lor li se adaugă şi un concurent surpriză pe care telespectatorii l-au votat pe parcursul ediţiilor. ”Finalistul publicului” va fi aflat abia în etapa Galelor Live, iar dacă acesta este unul dintre cei opt finalişti, se califică în etapa Galelor următorul clasat.

Tags: