DeLorean reloaded

Apropo.ro / 20.06.2006, 14:20
DeLorean reloaded
Starul automobilistic al seriei de filme "Inapoi in viitor" este din nou disponibil, dupa ce doi investitori din Florida au cumparat licenta (si toate componentele care mai erau pe stoc in fabricile din Irlanda) ce le da dreptul de a produce celebrul DeLorean DMC-12. În prima faza au un

Starul automobilistic al seriei de filme „Inapoi in viitor” este din nou disponibil, dupa ce doi investitori din Florida au cumparat licenta (si toate componentele care mai erau pe stoc in fabricile din Irlanda) ce le da dreptul de a produce celebrul DeLorean DMC-12. În prima faza au un stoc ce le permite sa asambleze aproximativ 8.900 de unitati, dar chiar si dupa 24 de ani sunt destule surse de aprovizionare. DMC-12 a fost unul din cele mai irationale creatii din ultimii 40 de ani, caroseria fiind construita din otel inoxidabil natur (foarte rezistent, dar extrem de scump), usile se deschideau in sus dupa stilul Lamborghini, iar propulsorul era montat dupa puntea spate. Motorizarea era un V6 (folosit de si de Peugeot, Renault sau Volvo) de 2,7 litri si dezvolta 138 CP. Trenul de rulare a fost dezvoltat in colaborare cu Lotus, ceea ce explica cum o masina grea de spate si cam submotorizata oferea totusi un feeling decent in cazul utilizarii sportive. Caroseria a fost desenata de Giugiaro, fiind foarte inovatoare la vremea respectiva.

Însa inceputul anilor 80 nu a fost momentul propice pentru un astfel de model si, dupa ce vanzarile erau in scadere constanta, nici traficul cu stupefiante nu l-a mai ajutat pe DeLorean sa repuna compania pe picioare.

Sperante sunt: dupa ce noii proprietari au anuntat oficial reluarea productie s-a creat deja o lista de asteptare si pretul de 42.500 dolari este chiar decent.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: