Demersuri pentru declararea localitații Arieșeni stațiune turistica

Apropo.ro / 17.08.2004, 16:39
Demersuri pentru declararea localitații Arieșeni stațiune turistica
Localitatea Arieșeni din județul Alba ar putea deveni în scurt timp stațiune turistica, autoritațile județene facînd deja demersuri în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit declarațiilor vicepreședintelui Consiliului

Localitatea Arieșeni din județul Alba ar putea deveni în scurt timp stațiune turistica, autoritațile județene facînd deja demersuri în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit declarațiilor vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, autoritațile județene au început demersurile pentru ca localitatea sa obțina avizele necesare pentru a putea fi declarata zona turistica. Ion Dumitrel a spus ca, pentru început, CJ Alba va suplimenta bugetul comunei cu peste 200 de milioane de lei pentru realizarea studiilor necesare pentru transformarea acesteia în zona turistica.

De asemenea, Consiliul Local Arieșeni a aprobat, în ultima ședința, un program pentru introducerea în circuitul turistic al traseului Bubești – Vîrtop – Arieșeni, zona care depașește 200 de hectare.

Comuna Arieșeni este singura localitate din Alba care are amenajata o pîrtie de schi și ar putea îndeplini condițiile impuse pentru a fi declarata stațiune turistica.

Mediafax