Demitere la McLaren-Mercedes

Apropo.ro / 23.04.2004, 09:38
Demitere la McLaren-Mercedes
Conducerea echipei de Formula 1 McLaren-Mercedes l-a demis pe responsabilul departamentului de motoare, Hans-Ulrich Maik, ca urmare a debutului slab al echipei în actualul sezon al Campionatului Mondial, a anunțat, joi, cotidianul "Frankfurter Rundschau". Cotidianul citat noteaza ca

Conducerea echipei de Formula 1 McLaren-Mercedes l-a demis pe responsabilul departamentului de motoare, Hans-Ulrich Maik, ca urmare a debutului slab al echipei în actualul sezon al Campionatului Mondial, a anunțat, joi, cotidianul „Frankfurter Rundschau”.

Cotidianul citat noteaza ca aceasta este prima consecința vizibila ca urmare a startului avut de McLaren-Mercedes în aceasta ediție a competiției mondiale.

În primele trei etape ale CM de Formula 1, echipa McLaren-Mercedes a înregistrat trei abandonuri și ocupa locul cinci în clasament, cu patru puncte. Pilotul britanic David Coulthard ocupa locul opt în clasament, cu patru puncte, în timp ce coechipierul sau, finlandezul Kimi Raikkonen, se afla pe poziția a 13-a, fara nici un punct.

Într-un interviu acordat revistei germane „Stern”, un oficial al firmei de automobile Mercedes, Norbert Haug, a admis, ca în procesul de creare a monopostului McLaren-Mercedes MP4/19, care concureaza în actuala ediție a CM de F1, s-au comis „anumite greșeli”. „Am facut greșeli și de aceea avem probleme tehnice. Am vrut sa facem un pas imens pe calea dezvoltarii automobilelor, dar poate ca a fost un pas prea mare”, a spus Haug.

Haug a mai spus ca nu crede ca monoposturile echipei McLaren-Mercedes vor obține un loc bun pe grila de start a Marelui Premiu al statului San Marino, care se va desfașura, duminica, pe circuitul de la Imola.

Mediafax