Demnitarii bulgari vor să își dubleze salariile

De: Marian Andrei / 12.06.2012, 17:30
Demnitarii bulgari vor să își dubleze salariile
Potrivit ministrului de finanțe Simeon Djankov, salariile primului ministru, al președintelui Parlamentului, dar și al altor înalți funcționari de stat ar trebui "dublate".

Djankov a declarat că e „nerealist” ca o persoană cu „responsabilități administrative pentru întreaga țară” să primească un salariu „atât de mic”. „Atât de mic” înseamnă 3.300 de leva (aproximativ 1.600 de euro) pentru premierul Boyko Borisov sau 2.700 de leva (aproximativ 1.350 de euro) pentru ministrul de finanțe.

Noile salarii care se vehiculează ar fi de 7.000 de leva (aproximativ 3500 de euro) pentru premier și președintele Parlamentului, iar printre persoanele care ar putea beneficia de majorări de salarii s-ar putea regăsi și miniștrii, adjuncții lor, membrii comisiilor parlamentare independente, dar și parlamentari cu „atribuții de conducere”.

Propunerea va fi analizată de Parlamentul bulgar și, în cazul în care va fi aprobată, modificările salariale vor fi aplicate în august 2013, după următoarele alegeri generale.