Denis Serban vine la Rapid

Apropo.ro / 16.01.2002, 08:07
Denis Serban vine la Rapid
Valencia l-a împrumutat pîna la vara pe Serban la Rapid, dar îi va achita jucatorului doar 60 la suta din contractul anual, adica 390.000 de dolari Dupa ceva mai putin de doua saptamîni din momentul în care au pornit cu adevarat pe pista Dennis Serban, giulestenii se pot lauda ca au


Valencia l-a împrumutat pîna la vara pe Serban la Rapid, dar îi va achita jucatorului doar 60 la suta din contractul anual, adica 390.000 de dolari

Dupa ceva mai putin de doua saptamîni din momentul în care au pornit cu adevarat pe pista Dennis Serban, giulestenii se pot lauda ca au realizat un transfer excelent. Ieri la prînz, între Rapid si clubul spaniol Valencia a avut loc un schimb de fax-uri prin care s-a oficializat împrumutul lui Serban gruparii de lînga Podul Grant. Perioada pe care fostul mijlocas stelist o va petrece sub tricoul visiniu se întinde pîna la 15 iulie 2002, dupa care, în mod normal, el trebuie sa plece înapoi în Spania, pentru înca doi ani de contract.

Ieri la 14:26, ora României, site-ul oficial al formatiei la care activeaza si Adrian Ilie anunta ca „Valencia a fost de acord sa-l împrumute pe Serban clubului Rapid Bucuresti pîna la finalul acestei stagiuni. Jucatorul se va încorpora imediat disciplinei clubului român, dar pîna va pleca urmeaza sa se antreneze în continuare cu prima echipa a Valenciei”. Serban este asteptat în tara abia saptamîna viitoare.

Fotbalistul a acceptat o diminuare cu 260.000 de dolari a salariului, Valencia urmînd, totusi, sa-i achite restul de 390.000 de dolari din contractul anual pe care îl are. Din suma, Valencia îi va opri 50.000 de dolari, bani pe care trebuie sa îi achite fiscului spaniol ca impozit pentru contractul jucatorului, iar visiniii îi vor achita contravaloarea lui Dennis. La precedentele împrumuturi, Gabi Popescu si Sabin Ilie de la Valencia catre cluburi din Divizia A, respectivele grupari se angajau sa dea suma direct spaniolilor. De fiecare data însa au existat întîrzieri, motiv pentru care acum conducerea clubului iberic a ales o varianta din care nu are cum sa piarda.

Dennis Serban: „Cu noroc luam ambele trofee”

Dennis, cînd s-a rezolvat transferul în Giulesti?

Pe la prînz m-a sunat Giovanni Becali si mi-a spus ca Valencia s-a înteles cu Rapid si voi putea veni sa joc în România. Sînt bucuros!

Nu-ti pare rau ca pierzi atîtia bani?

Nu, în nici un caz nu m-am gîndit la chestia asta. Treaba cu banii aproape ca nici nu a contat pentru mine. Cel mai important este sa fiu sanatos si sa joc bine. Asa, toata lumea va fi multumita, iar daca îmi iese poate revin si în atentia antrenorului Anghel Iordanescu. Nu trebuie sa fiu trist ca plec, n-am reusit acum, poate data viitoare va fi mai bine. Spania m-a schimbat, ca sportiv, ca mentalitate… Nu ma deranjeaza sa joc doar pe prime.

Crezi ca mai sînt sanse la titlu?

De ce nu? Însa daca nu vom avea si noroc nu se va putea.

Nu ti-e teama ca suporterii rapidisti te vor acuza ca ai evoluat la Steaua?

Ba da, mai ales daca nu voi juca foarte bine. Eu însa voi face totul pentru ca echipa sa cîstige, iar fanii sa fie alaturi de mine. N-are cum sa se întîmple altfel.

Ce numar vrei sa porti?

Nu m-am gîndit la asta. Joc si fara numar, numai sa fie bine!

Cînd te întorci în tara?

La începutul saptamînii viitoare, probabil ca luni sau marti. Am cîteva probleme personale de rezolvat, de împachetat bagajele… În trei ani s-au strîns ceva lucruri, nici nu stiu cum le aduc. Trebuie sa eliberez apartamentul, clubul probabil ca îl va închiria altui jucator.

Cu Valencia cum ramâne?

Am fost la club si mi-am luat la revedere de la conducere si de la coechipieri. Toti mi-au spus ca ma asteapta înapoi, caci mai am doi ani de contract. Totusi, pîna la vara cine stie ce se va întîmpla.
www.prosport.ro