Dependența de jocuri și pariuri ar putea fi tratata

Apropo.ro / 08.08.2006, 12:38
Dependența de jocuri și pariuri ar putea fi tratata
Regiunea din creier care determina pasiunea pentru jocuri de noroc și pariuri a fost descoperita de o echipa de cercetatori din Statele Unite, medicii sperând ca în curând vor putea trata persoanele afectate de dependența, transmite AFP. Studiul, publicat în revista Neuron, a

Regiunea din creier care determina pasiunea pentru jocuri de noroc și pariuri a fost descoperita de o echipa de cercetatori din Statele Unite, medicii sperând ca în curând vor putea trata persoanele afectate de dependența, transmite AFP.

Studiul, publicat în revista Neuron, a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Institutul de tehnologie din California, Statele Unite.

Fiecare voluntar care a participat la acest studiu a fost așezat în fața unei serii de carți de joc. Subiecții trebuiau sa întoarca doua dintre aceste carți și sa parieze pe un dolar care dintre cele doua este superioara celeilalte.

În același timp, cercetatorii au monitorizat creierul cu ajutorul rezonanței magnetice pentru a vedea care este regiunea de pe subcortex care se excita în timpul acestor faze care implicau asumarea de riscuri și așteptarea unor recompense.

Regiunea care determina înclinația spre pariuri a fost izolata de cercetatori, aceasta fiind o zona activata de un neurotransmițator, dopamina, la fel ca și alte regiuni care au legatura cu procesele de învațare și de motivare.

Implicațiile practice ale unui asemenea studiu ar putea permite înțelegerea „comportamentelor psihologice în parte caracterizate de asumarea unor riscuri precum dependența de jocuri, maladiile bipolare sau schizofrenia”, se indica în acest studiu.

„De exemplu, un individ cu tulburari bipolare poate, în timpul unei faze maniacale, sa investeasca într-o afacere riscanta fie pentru ca nu percepe bine acest risc, fie pentru ca îl percepe bine dar memoria și atenția nu sunt în stare sa administreze aceasta alegere”, se adauga în acest studiu.

Mediafax