Derbyul cu Fenerbahce – o partida oarecare pentru Lucescu

Apropo.ro / 14.02.2002, 10:24
Derbyul cu Fenerbahce - o partida oarecare pentru Lucescu
Antrenorul român Mircea Lucescu a declarat, într-un interviu aparut în cotidianul "Fotomac", ca întîlnirea de sîmbata cu Fenerbahce este pentru el una oarecare. "Nu depun mai multe eforturi în cazul derbiurilor, pentru a-mi motiva jucatorii. Pentru mine, mult mai importante sînt

Antrenorul român Mircea Lucescu a declarat, într-un interviu aparut în cotidianul „Fotomac”, ca întîlnirea de sîmbata cu Fenerbahce este pentru el una oarecare.

„Nu depun mai multe eforturi în cazul derbiurilor, pentru a-mi motiva jucatorii. Pentru mine, mult mai importante sînt meciurile din Liga Campionilor. În plus, consider ca la partide cum este cea cu Fenerbahce, ar fi mai bine ca antrenorii sa stea în tribune. Unii tehnicieni se agita foarte mult și gesticuleaza la marginea terenului. Eu cred ca antrenorii ar trebui sa fie calmi, iar jucatorii și suporterii sa fie înflacarați”, a spus Lucescu.

Lucescu a precizat ca programul campionatului Turciei ar trebui sa fie stabilit în funcție de cel al echipelor turce care evolueaza în competițiile europene. Tehnicianul român a menționat ca Sergen Yalcin, care a fost supus, luni, unei intervenții chirurgicale la genunchiul drept și va fi indisponibil timp de patru luni, este un jucator mai bun decît italianul Francesco Totti. „Eram convins ca va avea evoluții foarte bune în meciurile din Liga Campionilor, dar l-am pierdut, din cauza suprafeței de joc proaste de pe ‘Ali Sami Yen’. Voi insista ca el sa ramîna la Galatasaray”, a spus Lucescu.

Antrenorul român a menționat ca este nemulțumit de faptul ca, din cauza jocului dur practicat de echipele adverse, în fiecare meci din cadrul campionatului Turciei s-au accidentat cîte doi fotbaliști ai formțaiei Galatasaray. Lucescu a precizat ca portarul Farid Mondragon nu este înca recuperat în urma unei accidentari și ca Hasan Șaș, care s-a accidentat în meciul cu Antalyaspor, a început sa faca alergari abia luni. În plus, Capone nu a participat la antrenamentul de luni, iar Ayhan sufera de o întindere musculara și nu va evolua în meciul cu Fenerbahce.

Tehnicianul român a adaugat ca echipa Fenerbahce este avantajata în meciul de sîmbata prin faptul ca deține jucatori experimentați. „La noi nu exista continuitate în performanța. Perez joaca bine într-un meci, iar în urmatoarea partida are o prestație slaba”, a adaugat Lucescu.

Potrivit cotidianului „Fanatik”, Mircea Lucescu a declarat ca ar dori ca, în sezonul viitor, cînd stadionul „Ali Sami Yen” va fi demolat, gruparea Fenerbahce sa permita echipei Galatasaray sa dispute meciurile din cadrul Ligii Campionilor pe acest teren. „Am fi creat o atmosfera extraordinara, însa nu cred ca Fenerbahce ar accepta o astfel de cerere”, a spus Lucescu

Sursa:www.mediafax.ro