Desailly ne trateaza ca pe brazilieni

Apropo.ro / 12.02.2002, 08:25
Desailly ne trateaza ca pe brazilieni
Stoperul de la Chelsea a declarat ca nu-i va subestima pe fotbalistii români. "Doar ne-au trimis pe locul 2 în preliminariile pentru Euro '96", l-a completat Willy Sagnol Roger Lemerre a sunat adunarea ieri, la ora 12:00, la sediul Federatiei Franceze de Fotbal (FFF). Situat în buricul


Stoperul de la Chelsea a declarat ca nu-i va subestima pe fotbalistii români. „Doar ne-au trimis pe locul 2 în preliminariile pentru Euro ’96”, l-a completat Willy Sagnol

Roger Lemerre a sunat adunarea ieri, la ora 12:00, la sediul Federatiei Franceze de Fotbal (FFF). Situat în buricul Parisului, pe Avenue de l’Iena numarul 62 bis, la 300 de metri de Arcul de Triumf, „centrul de comanda” al campioanei mondiale este gazduit de o cladire impunatoare, gen muzeu.

Primul sosit a fost însusi Monsieur Lemerre, la 11 fix. Jucatorii l-au urmat, unul cîte unul. Marcel Desailly a fost surprins sa constate ca era asteptat de ziaristi români. „Aveti o echipa redutabila, cu multi jucatori de prima mîna. Ar fi o mare greseala sa va subestimam, dar noi nu prea obisnuim sa facem asemenea erori. Va asigur ca vom trata România ca si cum ar fi Brazilia”.

Apoi, în timp ce patrundea în cladire, Desailly a aruncat peste umar, glumet-taios: „Si, daca-mi aduc bine aminte, pe brazilieni i-am batut cu 3-0 în finala Cupei Mondiale!”. L-a completat Willy Sagnol de la Bayern Munchen: „Ne credeti atît de naivi încît sa privim de sus o echipa care a trimis Franta pe locul 2 în grupa de calificare pentru Euro ’96?”.

Slalom printre masini

Cu cîteva minute înainte de 11:30, din sediul FFF a iesit Lemerre, îmbracat într-un trening „de lucru”. Urma un antrenament în centrul Parisului? Nu, o conferinta de presa gazduita de o cladire situata vizavi si apartinînd, de asemenea, federatiei franceze.

Ca sa nu întîrzie la întîlnirea cu ziaristii, Lemerre n-a mai avut rabdare sa treaca pe la semafor, ci a „taiat-o” scurt printre masinile care curgeau încontinuu pe Avenue de l’Iena. Soferii claxonau, dar selectionerul le-a facut prieteneste cu mîna, asigurîndu-se ca acestia reduc viteza. Un taximetrist a scos capul, triumfator: „Roger Lemerre! Allez les Bleus!”.

Silvestre despre francofonul Lucescu

Conferinta de presa a fost organizata pe sectiuni. Mai întîi a vorbit Lemerre cu toti ziaristii prezenti, într-o sala mare. Modest si rabdator, selectionerul francez a raspuns fara sa strîmbe din nas unei duzini de întrebari adresate de reporterii ProSport si ProTV. Apoi, jurnalistii au fost împartit pe sectiuni: cei de la presa scrisa într-o încapere, cei de la televiziuni într-alta, iar cei de la radio într-o a treia. În fiecare sala urmau sa vina cîtiva jucatori.

Si iata-i: Silvestre, Petit, Pires, Christanval, Carriere, Boghossian… Întrebat daca-si mai aminteste de Mircea Lucescu, pe care l-a avut antrenor cîteva luni la Inter Milano, Mikael Silvestre (acum la Manchester United) a rapuns prompt: „Sigur ca da! Lucescu a fost interesant pentru mine… pentru ca vorbea franceza! Am avut noroc cu el, m-a promovat în echipa, mi-a dat încredere, ca si altor tineri… Ventola… urma Pirlo… Pacat ca Monsieur Lucescu n-a prins o conjunctura mai buna”.

Sursa: www.prosport.ro