Descoperă șemineele și sobele care încălzesc casele și sufletele a mii de români!

De: ApropoTV.ro / 24.05.2023, 17:21
Descoperă șemineele și sobele care încălzesc casele și sufletele a mii de români!

Încă din timpuri ancestrale, ceea ce numim noi astăzi șeminee pe lemne, a avut un strămoș comun: vatra pe foc! Și dacă la început, funcționalitatea acesteia se limita la iluminat și prepararea hranei, cu timpul, șemineul tradițional pe lemne, în forma în care îl cunoaștem astăzi, a căpătat o sumedenie de valențe și transformări de natură estetică și funcțională, evoluând în tandem cu societatea și nevoile ei specifice.

Specialiștii sibieni în șeminee, sobe și modele premium de cos de fum inox, continuă parcursul milenar al acestei soluții alternative de încălzire, cu cei peste douăzeci de ani de experiență și tradiție în construcția, montajul profesional și comercializarea îndrăgitelor șeminee – aceste veritabile elemente artistice care umplu cu căldura lor, casele și sufletele a mii de români.

Șemineul a fost reinterpretat în diferite moduri, astfel încât astăzi, poți alege dintr-o gamă variată de modele cu dimensiuni, caracteristici și capacități termice, adaptate pentru nevoile fiecăruia în parte. Așadar, la prețuri și oferte speciale poți opta pentru un șemineu pe lemne, termoșemineu, un șemineu pe gaz sau chiar și pentru un șemineu electric – alternativa perfectă de a te bucura de magia lemnelor care trosnesc și te îmbie la povești, în intimitatea sufrageriei tale din apartamentul de la bloc.

Dacă locuiești într-o casă de dimensiuni reduse și nu ai nevoie să încălzești un spațiu prea generos, specialiștii ne îndeamnă să mergem pe alternativa avantajoasă a sobelor pe lemne. La fel ca șemineul, sobele au focare performante și pot fi personalizate cu materialele dorite pentru a se integra perfect cu povestea decorativă a încăperii.

Chiar dacă investiţia iniţială este una mai mare, tot mai mulți români aleg modelul de șemineu norvegian. Stilul nordic de design interior este tot mai apreciat de români în ultimii ani, fiind un tip de decor deosebit, ce se potrivește în locuințe cu aspect clasic, modern, vintage, rustic sau contemporan.

Șemineele din aceasta categorie și nu numai, sunt adevărate opere artistice, care, pe lângă aspect, facilitează beneficiile căldurii naturale, fie în camera în care este instalat, fie în întreaga locuință, prin sisteme speciale de distribuție a agentului termic. Căldura se păstrează pentru o lungă perioadă de timp, randamentul șemineelor fiind deosebit de ridicat datorită tehnologiilor și materialelor de ultimă generație, folosite în procesul de fabricare.

Și pentru că vorbeam despre tehnologii avansate, termoșemineul cu putere calorică mare, poate fi folosit pentru a încălzi camere secundare din locuință, precum o baie sau o bucătărie, prin instalarea unor componente și racordaje specifice, ce reușesc să livreze apa caldă prin calorifere sau chiar și prin pardosea.

În schimb, noile sobe pe lemne sunt ideale pentru încălzirea unei singure camere. Ocupând mult mai puțin spațiu, ea poate fi amplasată oriunde îți dorești tu. Fie că alegi un șemineu, fie că preferi soba pe lemne, profesioniștii sibieni ne avertizează că vom avea nevoie și de un coș de fum adecvat, realizat din materiale calitative. Acesta evacuează fumul și întreține arderea, motiv pentru care, trebuie dimensionat și montat corect.

Dacă planifici să construiești un șemineu este important să te documentezi înainte de a te apuca de treabă. Poți încerca să montezi șemineul și singur, însă experiența și îndemânarea unui specialist te vor ajuta să economisești timp, bani și energie. Tocmai de aceea, noi îți recomandăm să apelezi cu încredere la specialiștii sibieni în șeminee ca să fii sigur că proiectul tău se va transforma într-o reușită garantată, care va funcționa ireproșabil mult timp de acum înainte!