Descoperire incredibilă despre ochiul uman

Apropo.ro / 21.06.2013, 16:30
Descoperire incredibilă despre ochiul uman
Un strat până acum necunoscut al ochiului uman, stratul Dua, a fost descoperit în interiorul corneei, experții fiind de părere că manualele de oftalmologie ar putea fi rescrise.

Descoperit de cercetătorii de la Universitatea din Nottingham, stratul are o grosime de doar 0,001 milimetri și se află în interiorul corneei, membrana transparentă care acoperă ochiul uman.

Stratul lui Dua, denumit după profesorul Harminder Dua, care a făcut descoperirea, ar putea ajuta chirurgii să îmbunătățească în mod impresionant rezultatele intervențiilor de grefă și transplant de cornee, scrie Daily Mail. De asemenea, potrivit experților, vor putea fi explicate multe afecțiuni ale ochilor care până acum aveau origini ambigue.

Aceasta este o descoperire majoră care înseamnă că va trebui ca manualele de oftalmologie să fie practic rescrise„, a spus profesorul Harminder Dua. Din perspectivă clinică, există multe boli care afectează spatele corneei și pe care medici din întreaga lume încep deja să le relaționeze cu prezența, absența sau fisurarea acestui strat.”

Citește mai multe detalii despre noua parte a ochiului uman, pe Mediafax.ro