Descoperire înspăimântătoare: mumii „create” din mai multe corpuri!

De: Marian Andrei / 12.07.2012, 17:00
Descoperire înspăimântătoare: mumii
Oamenii de stiință au descoperit, recent, că două mumii datând de acum 3000 de ani, au fost alcătuite prin îmbinarea mai multor părți umane, din șase corpuri diferite.

Cele două mumii (una de sex masculin și alta de dex feminin) au fost descoperite sub rămășițele unei case din secolul 6, din Cladh Hallan, un sat preistoric de pe insula South Uist din Scoția.

Observând că maxilarul mumiei de gen feminin nu se potrivea cu restul capului, specialiștii au efectuat un set de analize ADN și, folosind o nouă metodă de datare cu izotopi, au descoperit un lucru uimitor: oasele provin de la diferiți oameni, care nici măcar nu avuseseră aceeași mamă. Corpul feminin este alcătuit din părți datând din aceeași perioadă. În schimb, mumia masculină este formată din părți ale unor oameni care au murit la sute de ani distanță unii de ceilalți.

Corpurile mumiilor din Cladh Hallan sunt încă articulate, adică oasele sunt atașate unele de altele, la fel ca în cazul oamenilor vii. Specialiștii susțin că asamblarea celor două corpuri și îngroparea lor în poziție fetală au avut loc la 600 de ani după deces, ceea ce înseamnă ca actul a fost deliberat.

Cercetătorii nu cunosc motivul pentru care locuitorii au recurs la un astfel de proces de mumificare. Una dintre teorii arată că au fost pur și simplu completate părțile lipsă ale celor două corpuri, înainte de a fi îngropate. O altă teorie arată că unirea părților a diverse trupuri a dorit să arate legăturile care au existat între persoanele respective, creând astfel un strămoș simbolic care să întruchipeze mai multe trăsături.