Desene animate de infarct, la propriu!

De: Tanase Dragos - Marian / 16.08.2011, 09:59
Desene animate de infarct, la propriu!
Un studiu realizat de cercetatorii de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti releva faptul ca cei care se uita la scene foarte violente din desene animate, chiar si pentru o perioada scurta de timp, pot suferi un stop cardiac.

Desenele in care apar scene de violenta au un efect puternic la nivel subliminal asupra celor care le urmaresc. Cel mai bun exemplu, oferit de cercetatorii de la Laboratorul de Psihologie experimentala „Gh. Zapan”, este cel al mini-serialului de desene animate „Happy Tree Friends”, in care cei trei prieteni fericiti se bat sau isi scot intestinele si orneaza pomul de Craciun… si nu numai atat.

Happy Tree Friends de pe tare.ro

In ce a constat studiul? Mai multi studenti cu varste intre 18 si 25 de ani au fost pusi sa urmareasca secvente din desenul animat amintit, acestia inregistrat, in timpul vizionarii imaginilor, un scurt stop cardiac, tensiune oscilanta si respiratie cu oprire.

De partea cealalta, „Winnie the Pooh” este unul dintre cele mai indragite seriale de desene animate, marca Disney, inspirat din cartea scriitorului britanic Alan Alexander Milne, „Winnie-the-Pooh”.

Pooh-mania

Pooh-mania

Celebrele personaje din serialul de desene animate „Winnie the Pooh” sunt atat de indragite de copii, incat unii producatori s-au grabit sa le transforme in jocuri, jucarii, abtibilduri sau imprimeuri pentru tricouri, obiecte de decor si rechizite.

Oricum, sfatul nostru e sa aveti mare grija cu cei mici, in ceea ce priveste privitul la desenele animate!