Desene misterioase din adâncul apelor din Japonia

Apropo.ro / 19.08.2013, 11:30
Mulți care au ajuns pe fundul mării din Japonia au fost uimiți de desenul perfect descoperit în adâncuri. Nimeni până acum nu a știut ce înseamnă și ce anume la creat.

Scafandrii care au ajuns pe fundul mării de pe coasta Japoniei au fost impresionați de desenul geometric realizat în nisip. Totți s-au întrebat ce creatură ar fi putut face asta și de unde ar fi provenit ea.

japonia

După mai multe cercetări, scafandrul fotograf Yoji Okata, cu o experiență de 50 de ani în spate, a descoperit „cauza”.

Este vorba de un pește mic, deci nici vorba de extratereștri, dintr-o specie rară, care face acest desen ca pe un gest romantic pentru a atrage partenerele, la 25 metri sub apă.

japonia

Pufferfish sau peștele fugu, a cărui carne este considerată o delicatesă în Japonia și Coreea. Pielea și organele sunt extrem de toxice pentru oameni. Peștele care arată ca un balon, atunci când simte pericolul, este pregătit doar de cei mai buni bucătari.

japonia

Masculul se ajută de înotătoare pentru a se deplasa, în cazul de față și pentru a realiza tabloul de cucerire cu simetrie și striații de parcă ar fi fost calculate. Uneori decorează opera de artă și cu mici scoici. El atrage aici partenera în scopul de a-și depune icrele.