Desenele animate din copilarie: Partea a II-a (Video)

Apropo.ro / 14.01.2009, 17:00
Desenele animate din copilarie: Partea a II-a (Video)
Apropo.ro continua seria de desene animate ale copilariei si saptamana aceasta va prezinta cinci titluri noi.

Saptamana trecuta ne-am amintit de titluri celebre precum Sandy Belle, Saber Rider, Voltron, Smurfs si Captain Planet.

Si noi ne-am bucurat alaturi voi urmarind fiecare generic in parte si, dupa cum am promis, saptamana aceasta continuam lista cu alte titluri care au avut acelasi impact asupra copilariei noastre. 

 Lidia si floarea cu sapte culori (Le tour du monde de Lydie)

Va mai amintiti cumva de floarea cu sapte culori? Da, 50 de episoade ati urmarit acest serial pentru a vedea cum Lydia, aleasa de catre regina florilor, cauta o floare magica cu 7 culori, un adevarat simbol al regalitatii.

Aceasta era insotita de o pisica si un catel care puteau vorbi (Cathy si Kador) si avea puterea de a se transforma in diverse personaje cu ajutorul unei chei magice. Daca nu ati vazut finalul, vi-l spun eu: dupa ce a cautat atatea episoade, a gasit floarea in curtea bunicilor ei.

Le tour du monde de Lydie

 

Macron 1

[M m m ma, m m m macron one…] Cam cu asta am ramas in cap din genericul acestui serial tv. Un robot arhicunoscut in Romania, un subiect clasic in care fortele raului sunt invinse de robotul cel bun.

Cum niciun robot nu zboara singur, acesta era controlat de trei piloti (Jason Templar, Scot Cutter, Kathy Jamison) care aterizau cu navele lor in pieptul si picioarele gigantului Macron one.

Personajul negativ principal era Dark Star dar mie mi-a ramas in cap maleficul Prince Eharn care mereu era cu paharul de vin in mana si cu un trandafir rosu.

Macron One

 

The Raccoons

O poveste frumoasa, similara cu cea a strumfilor, in care personajul negativ Cyril Sneer, un afacerist obsedat de bani, doreste sa distruga si sa industrializeze padurea Evergreen locuita de ratoni. Planurile acestuia sunt spulberate de catre ratoni si cateodata chiar de fiul acestuia, Cedric.

The Raccoons

 

Denver, the last dinosaur

Asa e ca va amintiti vag un dinosaur cu ochelari de soare si un skateboard? In 1988 se lansa o productie franco-americana "Denver the last dinousaur" de catre World Events Productions, aceeasi companie care a lansat si serialul animat Voltron.

Serialul prezinta un grup de copii care descopera un ou preistoric din care eclozeaza un dinozaur si uimitor, acesta intelege limba engleza.

Alt lucru fascinant la acest dinozaur este ca poate sa isi teleporteze prietenii (folosind coaja de ou din care a iesit) in era preistorica.

Denver, the last dinosaur

 

Cartea Cartilor

Un serial tv animat creat special pentru copii, ca sa inteleaga si sa cunoasca pasaje din biblie.

Povestea este centrata in jurul a trei personaje: Christopher Peepers, prietena lui Joy si robotelul Gizmo.

Acestia descopera Biblia magica si sunt transportati in trecut, ca martori,  la evenimente scrise in ea.

Seria a doua apare sapte ani mai tarziu si introduce diverse alte personaje precum Ruffles (cainele lui Christopher) si Uriah, verisorul acestuia.

Intrebarea mea este: Cati dintre voi mai aveti acasa Cartea Cartilor (biblia pentru copii de culoare albastra)?

Cartea cartilor – prima serie
Cartea cartilor – seria a doua

 

Revino in fiecare zi de miercuri pe apropo.ro pentru a vedea noi episoade ale copilariei.

 Aboneaza-te la Newsletterul Apropo ca sa nu ratezi episoadele urmatoare.