Desenele animate din copilarie: Partea a III-a (Video)

Apropo.ro / 21.01.2009, 13:49
Desenele animate din copilarie: Partea a III-a (Video)
Apropo.ro continua seria de desene animate ale copilariei si saptamana aceasta va prezinta cinci titluri noi.

In primul articol al acestei serii ne-am amintit de titluri celebre precum Sandy Belle, Saber Rider, Voltron, Smurfs si Captain Planet.

In urma comentariilor pozitive, pentru care va multumim, partea a doua a venit la o saptamana cu cinci alte titluri: Lidia si floarea cu sapte culori, Macron 1, The Raccoons, Denver the last dinosaur, si Cartea Cartilor.

Saptamana aceasta va vom surprinde cu alte desene animate de care probabil nu ati mai auzit nimic de ani de zile.

Blackstar

Un serial tv creat in 1981 de compania Filmation, inspirat din serialul Thundarr the Barbarian, care a avut un succes foarte mare in SUA.

Eroul principal este un pilot de naveta spatiala, dintr-un viitor avansat al Terrei, atras intr-o gaura neagra si aruncat pe o planeta dominata de magie.

El este ajutat de un grup de omuleti similari dwarfilor, un fel de elf pe nume Klone (capabil sa se metamorfozeze in alte animale), un dragon Warlock si o vrajitoare Mara.

Personajul negativ, Overlord, detine Powersword, o sabie foarte puternica formata din Powerstar (probabil vreun meteorit), dar eroul nostru detine cealalta jumatate numita Starsword asa ca cei doi se tot bat de-a lungul serialului.

 Blackstar

 

Galtar and the Golden Lance

Un alt serial de desene animate cu eroi si sabii a fost si Galtar. Acesta impreuna cu printesa Goleeta si fratiorul ei, Zorn se lupta de zor cu Tormack, un personaj negativ foarte puternic, determinat sa cucereasca lumea, care detine Scutul Sacru (Sacred Shield).

Galtar se lupta folosind o lance magica, capabila sa se transforme in doua sabii si in ajutorul lui vine un dragon rosu pe nume Raven’s Claw.

Cel care ar detine si lancea si scutul ar deveni invincibil, este subiectul acestui serial si mai jos puteti urmari genericul de inceput:

 Galtar and the Golden Lance

 

The Pirates of Dark Water

Un desen animat pe care l-am savurat episod cu episod si care m-a intristat cand am realizat ca nu o sa aflu niciodata finalul, intrucat acesta nu a fost terminat datorita lipsei fondurilor de productie. Serialul prezenta un grup de aventurieri care incercau sa adune 13 comori (diamante) pentru a opri invazia "apei negre" un fel de petrol cu o constiinta proprie ce ingitea tot ce putea si acoperea apele planetei Mer.

Genericul mai jos:

 The Pirates of Dark Water

 

Woody Woodpecker

Intrebare capcana: Cati din voi ati incercat (ati reusit?) sa imitati rasul ciocanitoarei?

Un desen animat la care nu trebuie prezentare. Pur si simplu era hipnotic si radeam de fiecare data cand vedeam ciocanitoarea asta.

Ce nu stiati este ca personajul a fost inventat in 1940, iar pentru un episod erau necesare aprox 5000 de cadre cu micuta zburatoare.

Puteti sa va amintiti mai multe, accesand site-ul oficial Woody Woodpecker.

 Woody Woodpecker
 Interviu Walter Lantz – Creator Woody Woodpecker

 

Pif et Hercule

Doamne ce bucurie aveam cand puneam mana pe revista Pif, mai ales pentru jucariile venite odata cu fiecare numar. In revista Pif gaseam ilustratii cu o pisica si un catel si aventurile din viata lor.

Ulterior au aparut desenele la televizor si genericul lor a ramas intiparit in mintile oamenilor.

 Pif et Hercule
Va mai amintiti revista Pif?
PIF

 

Revino in fiecare zi de miercuri pe apropo.ro pentru a vedea noi episoade ale copilariei.

 Aboneaza-te la Newsletterul Apropo ca sa nu ratezi episoadele urmatoare.