Servit în farfurie seamănă cu mare picătură de apă, dar, de fapt, este vorba de un tort. O invenție japoneză delicată, precum arată și cum sună, ce trebuie consumată în 30 de minute pentru a nu se dezintegra.
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12731726%2F1-japanese-water-cake2-550x412.jpg)
Inventatorii insistă să ne convingă că este vorba de un tort, deși noi vedem clar că pare o pungă cu apă. Tortul inedit este o variație a celebrului tort de orez, numit shingen mochi. Tortul clasic se prepară din un tip de orez, pudră de soia și sirop de zahăr brun. Tortul tradițional este galben și are o consistență gelatinoasă.
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12731726%2F4-shingen-tweet-1.jpg)
În noua formă, mochi este perfect transparent, cu aspect de cristal, realizat din apă adusă din Alpii Japonezi – Muntele Kaikoma, solidificată cât să i se poată da o formă. Desertul poartă numele de mizu (apă) shingen mochi. Este delicat că ți se topește în gură, dar și în farfurie dacă nu-l consumi în jumătate de oră de la servire.