Desert unicat: Tortul din apă

De: Carmen Ulian / 12.06.2014, 09:00
Arată și are un gust cum nu ai mai încercat până acum. Asta susțin cei care l-au gustat!

Servit în farfurie seamănă cu mare picătură de apă, dar, de fapt, este vorba de un tort. O invenție japoneză delicată, precum arată și cum sună, ce trebuie consumată în 30 de minute pentru a nu se dezintegra.

tort

Inventatorii insistă să ne convingă că este vorba de un tort, deși noi vedem clar că pare o pungă cu apă. Tortul inedit este o variație a celebrului tort de orez, numit shingen mochi. Tortul clasic se prepară din un tip de orez, pudră de soia și sirop de zahăr brun. Tortul tradițional este galben și are o consistență gelatinoasă.

tort

În noua formă, mochi este perfect transparent, cu aspect de cristal, realizat din apă adusă din Alpii Japonezi – Muntele Kaikoma, solidificată cât să i se poată da o formă. Desertul poartă numele de mizu (apă) shingen mochi. Este delicat că ți se topește în gură, dar și în farfurie dacă nu-l consumi în jumătate de oră de la servire.