Desfigurat pentru că a vrut o Cola rece

De: Marian Andrei / 04.09.2012, 18:05
Desfigurat pentru că a vrut o Cola rece
Să pui o cutie de Cola în congelator pentru a o răci rapid pare o idee bună, însă un băiat din China a descoperit pe pielea lui că acest lucru este foarte periculos.

La câteva ore după ce a pus Cola la congelator, puștiul a vrut să își astâmpere setea. Însa în momentul în care a vrut să desfacă cutia, aceasta a explodat, aruncând fragmente de aluminiu spre fața băiatului.

Acesta a avut nevoie de nu mai puțin de 38 de copci în partea inferioară a feței, dintre care șapte în interiorul gurii, iar medicii susțin că a scăpat „ușor”, tinând cont de poziția cutiei. Dacă aceasta ar fi fost mai sus, ar fi putut să rămană orb, iar dacă ar fi fost mai jos, fragmentele de aluminiu i-ar fi putut secționa jugulara, ceea ce i-ar fi fost fatal.

Explicația accidentului este simplă: atunci când o băutură acidulată îngheață, dioxidul de carbon este „expulzat” din lichid. În cazul cutiilor, care sunt etanșe, acesta nu are unde să se ducă iar în recipient se crează o presiune destul de mare pentru a permite riscul unei explozii.

De regulă, explozia are loc cînd cutia se află încă în congelator, singurele inconveniente fiind zgomotul și mizeria produsă de lichidul lipicios.

Imagini cu rănile băiatului au fost postate de către mama sa pe site-ul de socializare Weibo, drept avertisment pentru cei care au poftă de o băutură răcoritoare foarte rece.