Designeri români la Săptămâna Modei de la Berlin

Apropo.ro / 16.01.2013, 09:00
Designeri români la Săptămâna Modei de la Berlin
Andra Cliţan, Adelina Ivan, Stephan Pelger, Irina Schrotter şi Lucian Broscăţean îşi vor expune colecţiile în cadrul proiectului "Romanian Designers" de la Berlin Fashion Week, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Aceasta este cea de-a cincea participare a României la festivalul de modă de la Berlin. În prima zi a Berlin Fashion Week va avea loc prezentarea de grup a designerilor români Andra Cliţan, Adelina Ivan şi Stephan Pelger. Aceştia îşi vor expune creaţiile în cadrul unui amplu proiect intitulat „Romanian Designers”.

Designerul Andra Cliţan este la prima prezenţă la Festivalul de Modă de la Berlin, colecţia pe care o va expune publicului berlinez fiind „Sola Scriptura”. Pentru a doua oară consecutiv la Berlin Fashion Week, după ce în urmă cu un an a fost prezentă în cadrul târgului evenimentului, Adelina Ivan prezintă colecţia „Trust Yourself”, care cuprinde creaţii „minimaliste, arhitecturale, cu un design frapant”, potrivit presei germane. Cel de-al treilea designer care va completa prezentarea de grup a românilor la Berlin Fashion Week este Stephan Pelger. Român cu părinţi de origine germană, Pelger este prezent pentru a cincea oară la Berlin Fashion Week, dar pentru prima dată într-o prezentare de grup. Totodată, miercuri, Stephan Pelger, alături de DJ-ul, producătorul şi designerul Simone Anes, îşi va prezenta creaţiile toamnă/iarnă 2013 – 2014, într-un eveniment distinct, „Femme Fatale”, ce va avea loc la Tausend Bar din Berlin.

Irina Schrotter, al cărei nume este legat de începuturile designului vestimentar românesc şi de primele festivaluri de modă din România, continuă şi în acest an colaborarea cu mai tânărul designer clujean Lucian Broscăţean şi revine alături de acesta la Berlin Fashion Week, unde vor prezenta colecţia „Immersed Self”, inspirată din personajele Elisabeth Vogler şi Alma din filmul „Persona” al lui Ingmar Bergman. Prezentarea colecţiei Irinei Schrotter – Lucian Broscăţean va avea loc vineri, la Poarta Brandenburg din Berlin.

Proiectul „Romanian Designers” este dedicat designerilor români din domenii precum designul vestimentar, designul de interior, grafică şi design web. Scopul proiectului este acela de a promova designeri români la nivel naţional şi internaţional, de a face vizibile proiectele şi rezultatele acestora atât la nivelul comunităţii româneşti, cât şi în afara ţării.