Designerii au o nouă provocare – pantoful Cenușăresei

De: Carmen Ulian / 23.03.2015, 10:00
Designerii au o nouă provocare - pantoful Cenușăresei
Lansarea în cinematografe a filmului "Cenușăreasa", de Kenneth Branagh, săptămâna trecută, s-a dovedit prilejul perfect pentru a provoca designeri celebri, precum Jimmy Choo și Salvatore Ferragamo, să reimagineze pantoful celebrului personaj în creații noi.

Una dintre cele mai îndrăgite și cunoscute povești din lume a revenit pe marile ecrane pe 13 martie, potrivit unui comunicat.

În această nouă ecranizare a basmului de Charles Perrault, produsă de studiourile Disney, tânăra actriță britanică Lily James o interpretează pe Cenușăreasa, care se îndrăgostește de fermecătorul prinț Kit, interpretat de actorul Richard Madden, devenit celebru grație rolului jucat în serialul de televiziune „Urzeala tronurilor”.

Filmul, în care joacă și Cate Blanchett, este distribuit în cinematografele românești de Forum Film România.

La 65 de ani după premiera animației Disney, „Cenușăreasa” își pune din nou condurii de cleștar și se pregătește pentru balul regal. Fermecând deopotrivă fete și femei, povestea tinerei care își pierde pantoful de cleștar în seara balului – încercând să fugă înainte de miezul nopții, când vraja urma să dispară – rămâne una despre iubire, curaj, bunătate, magie și… pantofi.

Astfel, filmul s-a dovedit a fi prilejul perfect pentru a provoca designeri celebri, precum Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Paul Andrew, Alexandre Birman, René Caovilla, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jerome C. Rosseau și Stuart Weitzman, să reimagineze pantoful Cenușăresei în noi creații rafinate.

Pantofii creați de acești designeri au fost incluși în expoziția „Cinderella” de la Festivalul de Film de la Berlin, în februarie. Începând cu luna martie, aceștia vor fi disponibili în magazine de lux din lume – Saks Fifth Avenue din New York și Beverly Hills, Harrods din Londra, Galeriile Lafayette din Paris, Excelsior din Milano, Tsum din Moscova, Isetan Shinjuku din Tokio, Level Shoe District – mallul din Dubai.

Prețul pantofilor inspirați de Cenușăreasa va fi între 795 și 4.595 de dolari.

De la pantofi cu barete la cei de lac, fiecare pereche reprezintă aducerea în lumea modernă a pantofului-simbol al Cenușăresei. La realizarea acestor noi modele au fost folosite sclipitoarele cristale Swarovski, compania de bijuterii care a produs, de asemenea, pantoful de sticlă al Ellei pentru film, sub îndrumarea lui Sandy Powell, creatoarea de costume premiată cu Oscar. Forma pantofului din film a fost inspirată de unul elegant din anii 1890, găsit de Powell într-un muzeu din Northampton. Au fost create opt copii ale pantofului, dar niciuna dintre acestea nu a fost purtată, fiind folosite doar ca recuzită. Un astfel de pantof a ajuns luna aceasta în dulapul cu accesorii al revistei Vogue.