Designerii români, premiați pentru creațiile anului 2005

Apropo.ro / 02.11.2005, 16:59
Designerii români, premiați pentru creațiile anului 2005
Cei mai importanți câștigatori ai premiilor "Creațiile anului 2005", decernate marți seara, la Hotelul Intercontinental, de Cosmopolitan Models și Radu Fitness International, au lipsit de la festivitatea de premiere. Amfitrionii serii, Gabriel Coveșeanu

Cei mai importanți câștigatori ai premiilor „Creațiile anului 2005”, decernate marți seara, la Hotelul Intercontinental, de Cosmopolitan Models și Radu Fitness International, au lipsit de la festivitatea de premiere.

Amfitrionii serii, Gabriel Coveșeanu (Cove) și Mihaela Șerban, au anunțat creatorii celor mai bune colecții a anului 2005. Acestea au fost nominalizate ținându-se cont de aparițiile constante din fiecare sezon, precum și în urma deciziilor unor reprezentanți ai presei.

„În primul rând, am dorit sa aducem în fața creațiile designerilor”, a declarat Mihaela Șerban în deschiderea serii.

Primul premiu a fost acordat la categoria „Cea mai buna colecție a unui creator din generația de aur”, unde nominalizații au fost Doina Levintza și Zina Dumitrescu. Trofeul a revenit Doinei Levintza, care însa nu a putut fi prezenta la ceremonie, fiind plecata la Constanța pentru pregatirea costumelor din spectacolul de teatru „Îmblânzirea scorpiei”. Ea a fost reprezentata la ceremonie de actrița Tora Vasilescu, care a ridicat premiul în numele creatoarei. Levintza a mai obținut un premiu și pentru „Cea mai buna colecție de film a anului 2005”.

La categoria „Cea mai buna colecție prezentata la nivel internațional”, câștigator a fost Catalin Botezatu. „Este cel de-al 12-lea premiu pe care îl primesc anul acesta”, a punctat acesta, „dar este cel mai important, pentru ca îl primesc în țara mea”. Botezatu a prezentat și o parte din colecția sa, pe podiumul special amenajat în sala de premiere.

Pentru „Cea mai buna colecție pret-a-porter”, premiul a revenit Lizei Panait. Nici ea nu a fost prezenta la festivitatea de premiere, motivația adusa de prezentatori fiind ca, în seara precedenta, avusese lansarea unei noi colecții și este obosita.

„Cea mai buna colecție a unui creator consacrat” a fost desemnata cea a creatoarei Agnes Toma, însa nici ea nu și-a facut apariția la eveniment.

În continuare, au mai fost acordate premii pentru „Cea mai buna colecție a unui creator în ascensiune” – Monica Oranici, „Cea mai buna colecție a unei marci românești” – Nausica Mode, „Cea mai buna colecție internaționala prezenta pe piața româneasca în anul 2005” – Pierre Cardin și „Cea mai buna colecție de rochii de mireasa”- Ana Brad.

Seara a fost completata cu recitaluri susținute de Andra și Adelline, dar și de câteva prezentari ale colecțiilor premiate. Mediafax