Desigur… poate că…

De: Mioara Tronaru / 21.04.2008, 00:00
Desigur... poate că...
Will Hayes este un tînăr tată din New York în plin divorţ. Fiica sa de 11 ani, Maya, e foarte interesată de viaţa lui de dinainte de căsătorie. Fata vrea să ştie cum s-au întîlnit părinţii săi şi cum de s-au îndrăgostit. Povestea lui Will începe în 1992, cînd nu era decît un tînăr politician care tocmai debarca din Wisconsin-ul natal în New York pentru a lucra la campania lui Clinton.

Will povesteşte peripeţiile prin care a trecut împreună cu prietenul său, Russell, şi, sub formă de puzzle, cele trei mari iubiri ale vieţii sale. Este vorba despre Emily, marea dragoste din liceu, April, cea mai bună prietenă şi confidentă din toate timpurile, şi Summer, o ziaristă foarte ambiţioasă. Una dintre ele este mama Mayei, dar numai sfîrşitul poveştii îi va dezvălui tinerei fete care dintre ele îi este mamă. Ideea acestui film i-a venit acum cîţiva ani regizorului-scriitor Adam Brooks. Acesta a scris o poveste de dragoste pe o perioadă mai mare de timp şi plasată în lumea politicii. Acţiunea se desfăşoară în New York-ul anilor 1992-2008. Motiv pentru care scenografii au avut ceva de furcă. Necazurile nu veneau atît de la schimbările majore petrecute cu oraşul în acest interval cît de la amănuntele aproape imperceptibile care diferă de la un an la altul: reclamele, maşinile, transportul în comun şi chiar aspectul coşurilor de gunoi. O locaţie specială e The Two Guys Deli, un butic mărunt de unde tînărul Will Hayes îşi cumpără zilnic cafea şi ţigări. Echipa s-a străduit atît de mult încît un inspector de la primărie a ţinut morţiş să-l amendeze pe proprie­tar pentru că vindea ţigări fără timbru…

Premiera 25 Aprilie
TO: Definitely, Maybe. Producţie SUA, 2008.
R: Adam Brooks. Cu: Ryan Reynolds, Isla Fisher, Derek Luke, Abigail Breslin, Elizabeth Banks, Rachel Weisz, Adam Ferrara, Annie Parisse, Liane Balaban.
Distribuit de Ro Image 2000.
Avanpremiera la Cinema Pro, joi, 24.04, la ora 21.15