“Despre oameni şi melci” premiat în Serbia

Redacția / 22.07.2013, 11:52
“Despre oameni şi melci” premiat în Serbia
Filmul “Despre oameni şi melci”, regia Tudor Giurgiu, a cîştigat Premiul pentru cea mai bună regie la a 20-a ediţie a Festivalului internaţional de film de la Palic (Serbia) care s-a desfăşurat între 13-19 iulie.

Trofeul Palic Tower a fost acordat de către un juriu internaţional format din regizorul sîrb Srđan Dragojević, directoarea artistică a Festivalului de film de la Rouen, Marketa Hodouskova (Cehia), criticul de film şi programmer pentru secţiunea ”Critics’ Week“ a Festivalului de la Cannes, Pamela Pianezza (Franţa), actriţa Nurgül Yeşilçay (Turcia) şi regizorul britanic Ashley Horner.

Juriul a fost impresionat de filmul regizorului Tudor Giurgiu, declarîndu-l ”o comedie inteligentă, sensibilă şi emoţionantă, avînd un puternic substrat social, care arată o nouă şi proaspătă faţetă a cinemaului romanesc.”

Premiul pentru cel mai bun film din competiţia festivalului a fost acordat filmului olandez ”Borgman”, de Alex van Warmerdam, prezent şi în programul Festivalului de la Cannes 2013.

“Despre oameni şi melci” va participa în continuare la Festivalurile de film din Sankt Petersburg, Viena, Napoli şi Haifa.