Despre oboseala cronică şi tratamentele faciale antirid, în emisiunea Soniei Argint Ionescu

Apropo.ro / 03.04.2015, 07:00
Despre oboseala cronică şi tratamentele faciale antirid, în emisiunea Soniei Argint Ionescu
O nouă ediţie „Vreau să fiu sănătos” începe vineri, 3 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1 şi TVR+. Realizatorii lansează şi o rubrică pe teme din psihologie, în colaborare cu Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei.
Din  martie, telespectatorii TVR 1 au întâlnire cu echipa emisiunii „Vreau să fiu sănătos” în fiecare vineri, de la ora 18.00. Prezentatoarea Sonia Argint Ionescu şi realizatoarea Beatrice Cioba aduc în fiecare vineri noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice. 
Pentru ediţia de azi, din 3 aprilie, echipa emisiunii a pregătit sfaturi pentru a combate oboseala cronică, informaţii despre tratamentele faciale antirid, dar şi o rubrică nouă, dedicată temelor din psihologie.   
 
Spitalul Militar Central din Bucureşti înfiinţează un centru multidisciplinar de cercetare în domeniu, destinat pacienţilor oncologici. Aici vor fi aplicate cele mai moderne metode de diagnostic şi tratament, folosindu-se totodată tehnologia medicală de ultimă generaţie, coroborată cu un protocol medical individualizat. Ca urmare a acestei iniţiative, Robotul DaVinci, cel mai performant robot chirurgical din lume, este, începând din acest an, în dotarea spitalului. Aflaţi mai multe în reportajul realizatoarei Beatrice Cioba.
 
Condiţia succesului în zilele noastre este starea permanentă de alertă, reacţia promptă, răspunsul imediat. Fără momente de relaxare însă, toate acestea conduc spre un sindrom îngrijorător: oboseala cronică. Din fericire, aceasta are şi remedii. La „Vreau să fiu sănătos”, aflaţi cum se poate gestiona acest neajuns. Psihoterapeutul Valentin Arsene este invitatul Cristinei Andrei şi va oferi câteva sfaturi pentru a evita instalarea oboselii cronice, dar şi pentru a o depăşi în cazul în care ea deja s-a instalat. Este primul subiect dintr-o serie pe care realizatorii emisiunii o vor realiza în colaborare cu Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT).
 
„În noul sezon ne-am propus să prezentăm telespectatorilor soluţii practice la problemele cu care se confruntă zi de zi. Informaţiile despre prevenţie ocupă un loc central în emisiune. De asemenea, prezentăm telespectatorilor variante corecte de alimentaţie în diverse afecţiuni, dar şi diete pentru un stil de viaţă sănătos. Ne îndreptăm atenţia şi către zona psihologică, prezentând soluţii pentru educaţia copiilor noştri, fie că vorbim de vârste mici sau de perioada adolescenţei”, ne-a povestit Sonia, prezentatoarea emisiunii. La „Vreau să fiu sănătos” continuă şi seria poveştilor de viaţă, cu oameni care au reuşit să învingă boala.