Destinaţii ascunse pentru un city break în Europa: în loc de Roma, Berlin sau Barcelona alege Napoli, Leipzig sau Sevilla

De: Cristiana Trifu / 30.08.2018, 16:52
Destinaţii ascunse pentru un city break în Europa: în loc de Roma, Berlin sau Barcelona alege Napoli, Leipzig sau Sevilla
Sfârşitul verii se apropie şi, în vreme ce 65% dintre românii care au plănuit anul acesta o vacanţă la plajă îşi împachetează prosoapele şi costumele de baie, 35% iau în calcul posibilitatea unui city break până la următorul concediu.
Pentru că, de cele mai multe ori, călătorii obişnuiesc să se îndrepte către cele mai populare destinaţii, echipa din spatele motorului gratuit de căutare a călătoriilor momondo.ro a selectat oraşe europene trecute cu vederea de turişti, însă care oferă la fel de multe experienţe ca renumitele capitale. În plus, alegerea acestor destinaţii te poate ajuta să economiseşti până la 34%.
 
În loc de Roma, Berlin sau Barcelona alege Napoli, Leipzig sau Sevilla
 
Napoli, Sevilla şi Leipzig sunt destinaţii de city break cu oferte cel puţin la fel de bogate ca şi capitalele foarte cunoscute. În Napoli, celebra bucătărie italiană are propriile reţete locale, cu nimic mai prejos decât cea din Roma, aflându-se, în plus, la malul Mediteranei şi în apropierea muntelui Vezuviu.
 
Oraşul german Leipzig oferă o cultură muzicală ce o rivalizează pe cea din Berlin, în vreme ce în însorita Sevilla economiile pentru o noapte pe o cameră dublă într-un hotel de 3-4 stele pot ajunge până la 30%, comparativ cu Barcelona.
 
Cum să stai departe de cozile din Lisabona, Londra şi Chania
 
În locul Lisabonei, ai putea alege Évora, un „oraş-muzeu”, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi un amestec fascinant de vechi şi nou. Pentru experienţe artistice şi o viaţă de noapte vibrantă, în spaţii cu un stil propriu, Bristol este oraşul englezesc mai puţin cunoscut de către călătorii de altfel obişnuiţi cu zborurile către Londra.
 
Majoritatea celor care îşi plănuiesc vacanţa pe o insulă grecească optează pentru Chania, cel de-al doilea cel mai mare oraş al insulei Creta, şi tind să scape din vedere fermecătorul Rethymno, aflat pe aceeaşi insulă. Influenţele veneţiene, otomane şi portul pitoresc rămân la fel de prezente în ambele oraşe, dar Rethymno câştigă teren  prin străzile mai libere şi atmosfera mai relaxată.
 
Amână călătoriile în Paris, Dubrovnik şi Istanbul în favoarea unor experienţe autentice noi
 
La capitolul cazare, şi nu numai, Paris este un oraş scump, iar dacă eşti în căutarea unei alternative mai convenabile bugetului poţi alege Nantes, capitala plină de viaţă a Bretaniei. În vreme ce o cameră la un hotel de 3-4 stele în Paris costă, în medie, 114€, în Nantes preţul ajunge la 78€, economisind astfel până la 32%.
Trogir este oraşul medieval al Croaţiei şi o alternativă la Dubrovnik. Aflat pe o mică insulă în apropiere de Split, Trogir este străbătut de străzi de marmură şi ascunde un bulevard la malul mării. Când vine vorba de Istanbul, de altfel capitala plină de istorie, arome şi culori, cozile din faţa obiectivelor sale istorice pot fi uneori copleşitoare. În schimb, oraşul Izmir este treilea cel mai mare oraş al Turciei, cu o istorie de 5.000 de ani şi, implicit, mai puţin aglomerat şi cu oferte de cazare de până la 11% mai ieftine.