Destinațiile externe concureaza cele autohtone

Apropo.ro / 21.10.2005, 17:49
Destinațiile externe concureaza cele autohtone
Petrecerea Revelionului într-o destinație din România va costa în acest an în medie 700-1.200 lei, preț care include minim trei nopți de cazare și masa festiva, preț similar cu ofertele pentru sejururi externe, în diferite destinații europene.

Petrecerea Revelionului într-o destinație din România va costa în acest an în medie 700-1.200 lei, preț care include minim trei nopți de cazare și masa festiva, preț similar cu ofertele pentru sejururi externe, în diferite destinații europene.

„Exista oferte interne și la 350 lei pentru trei nopți în zona balneara, dar media este pe undeva pe la 700-1.200 lei de persoana. Pentru un Revelion extern, prețurile pornesc de la 200 de dolari, în țari precum Turcia, Grecia și chiar Malta, care cred ca va fi vedeta acestei ierni”, a declarat directorul executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Raducanu.

Ca și în anii trecuți, Valea Prahovei ramâne în topul celor mai scumpe destinații de Revelion, prețurile pornind de la 800 lei și ajungând la 2.400-2.500 de lei în Poiana Brașov.

Cel mai scump pachet intern de Revelion prezentat la Târgul Internațional de Turism, organizat în perioada 20-23 octombrie la Romexpo, costa aproape 9.000 de lei și include cazarea timp de șapte nopți într-un apartament situat într-un hotel de patru stele din Poiana Brașov.

„Daca în alți ani comparam Poiana Brașov cu Parisul, ca nivel al tarifelor, acum putem sa o comparam chiar și cu destinațiile exotice, precum Maldive. Un pachet de cinci zile în aceasta stațiune poate depași 1.000 de euro și se apropie de prețul unui sejur de 12 zile în Singapore, Dubai sau Seychelles”, a afirmat directorul de marketing al J’Info Tours, Cristina Irimia.

Totuși, numarul celor care cumpara pachete scumpe pentru perioada sarbatorilor de iarna este scazut. Majoritatea românilor cauta sejururi ieftine, de 200-300 de euro, cu o durata de 4-6 zile. În acest buget, turiștii pot opta printre altele pentru pensiuni din Valea Prahovei, Bran-Moeciu și stațiunile balneare sau pentru 3-4 zile la Budapesta, Praga sau Atena, cu biletul de avion inclus.

„De Revelion, se cauta pachetele mai ieftine, spre deosebire de sezonul de vara când oamenii cheltuiesc mai mult”, a precizat directorul executiv al agenției CMB Travel, Roxana Balcescu.

Cele mai vândute destinații externe vor fi și în acest an Grecia, Cipru, Turcia, Italia, Egipt, capitalele europene, Austria, unde tarifele pornesc chiar de la 150-170 de euro de persoana pentru o saptamâna de cazare într-o stațiune de schi, și foarte probabil Malta, unde prețul este de minim 190 de euro, cu charter.

„Anul trecut, circa 8-12.000 de români au petrecut Revelionul în strainatate, dar anul acesta nu știu cum va fi pentru ca e o oarecare amorțeala în piața”, a mai spus Raducanu.

Mediafax